Hvor oppstår seriell homologi?

Innholdsfortegnelse:

Hvor oppstår seriell homologi?
Hvor oppstår seriell homologi?
Anonim

Vertebrater har modifiserte ryggvirvler og ribber på et stort antall måter; den grunnleggende ryggvirvelen har blitt gjentatt og endret til forskjellige ryggradstyper: sakral, lumbal, thorax og cervical. Imidlertid kan kanskje et av de beste eksemplene på seriell homologi finnes i kroppsdesignet til den vanlige krepsen.

Hva er et eksempel på seriell homologi?

Det er seriell homologi, for eksempel mellom armer og ben på mennesker, mellom de syv nakkevirvlene til pattedyr, og mellom grenene eller bladene på et tre. De leddede vedhengene til leddyr er forseggjorte eksempler på seriell homologi.

Hva er seriell homologi i biologi?

: likheten mellom forskjellige medlemmer av en enkelt serie med strukturer (som ryggvirvler) i en organisme.

Hva er seriell homologi hos leddyr?

Det har blitt antydet at leddyr, og likeledes krepsdyr, har overlevd og til og med trivdes i alle habitater og levemåter på grunn av allsidigheten som er muliggjort av seriell homologi. Seriell homologi er tilpasningen av en serie like organer for å ha forskjellige funksjoner.

Hva er 3 eksempler på homologe strukturer?

Et vanlig eksempel på homologe strukturer er forbenene til virveldyr, der vingene til flaggermus og fugler, armene til primater, forsiden av hval og forbena til fire -beintVirveldyr som hunder og krokodiller er alle avledet fra den samme forfedres tetrapod-struktur.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"