Er uveal melanom arvelig hos hunder?

Innholdsfortegnelse:

Er uveal melanom arvelig hos hunder?
Er uveal melanom arvelig hos hunder?
Anonim

Med okulære melanomer er det bevis på at de er i det minste delvis arvelige og forårsaket av en eller flere genetiske mutasjoner. Golden retrievere, labrador retrievere, schæferhunder, schnauzere og cocker spaniels er disponert for å utvikle primære okulære melanomer.

Er melanom hos hunder genetisk?

Prognosen for de fleste maligne melanompasienter er dessverre dårlig med mindre aggressiv behandling velges. Noen genetisk disposisjon antas i tilfelle av melanom hos hund. I motsetning til menneskelig form, anses ikke ultrafiolett lys som en faktor i utviklingen av denne sykdommen hos hunder.

Er uveal melanom arvelig?

Det finnes pålitelige argumenter for at arvelige faktorer er involvert i forekomsten av uveal melanom. Arvelige former for uveal melanom er ekstremt sjeldne (rundt 1 % av uveal melanom, eller rundt 5 arvelige tilfeller i Frankrike hvert år).

Er hudkreft arvelig hos hunder?

Genetikk spiller en stor rolle der hunder har større sannsynlighet for å få hudkreft. Faktorer som for mye soleksponering, miljøkjemikalier, hormonelle abnormiteter og visse virus kan også føre til hudkreft hos hunder. Selv om vi ikke kan kontrollere genetikk, kan vi håndtere risikofaktorer som eksponering for sollys.

Hvordan sprer melanom seg hos hunder?

Metastase (spredning) av melanom, når det oppstår, har en tendens til å værede regionale drenerende lymfeknuter, og lungene; men det kan også spre seg fjernt til andre organer, for eksempel leveren. Hunder som utvikler melanom har en tendens til å være eldre, og årsaken til melanom er ukjent hos hunder.

Anbefalt: