Er sterilisering og pasteurisering det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er sterilisering og pasteurisering det samme?
Er sterilisering og pasteurisering det samme?
Anonim

Sterilisering er ment å ødelegge alle bakterier og spesielt patogene bakterier i deres vegetative og sporulerte form. … Den moderate varmebehandlingen av pasteurisering tillater ødeleggelse av patogene mikroorganismer som finnes i deres vegetative form, og et stort antall ødeleggende mikroorganismer.

Er pasteurisering et eksempel på sterilisering?

D. Pasteurisering (eller pasteurisering) er prosessen der varme påføres mat og drikke for å drepe patogener og forlenge holdbarheten. … Mens pasteurisering dreper eller inaktiverer mange mikroorganismer, er det ikke en form for sterilisering, fordi bakteriesporer ikke blir ødelagt.

Er pasteurisering en sterilisering eller desinfeksjon?

Desinfeksjon er ødeleggelse av patogene mikroorganismer ved prosesser som ikke oppfyller kriteriene for sterilisering. Pasteurisering er en form for desinfeksjon, men begrepet brukes oftest om bruk av flytende kjemiske midler kjent som desinfeksjonsmidler, som vanligvis har en viss grad av selektivitet.

Er pasteurisering en steriliseringsmetode forsvarlig?

Pasteurisering er ikke sterilisering fordi det ikke ødelegger hver eneste organisme i mat eller væske som varmes opp, nemlig at pasteurisering ikke ødelegger bakteriesporer. Disse sporene er i utgangspunktet veldig hardføre former for bakterier som må være super-oppvarmet for å bli ødelagt.

Hva er forskjellen mellom steriliserings- og pasteuriseringsquizlet?

Hva er hovedforskjellen mellom pasteurisering og (kommersiell) sterilisering? Pasteurisering er ved lavere temperatur, reduserer patogener og ødeleggende bakterier (ødelegger), men dreper ikke sporer. … Kommersiell sterilisering: Tilstrekkelig varmebehandling for å drepe endosporer av Clostridium botulinum i hermetikk.

Anbefalt: