Når skal du oppsøke gerontolog?

Innholdsfortegnelse:

Når skal du oppsøke gerontolog?
Når skal du oppsøke gerontolog?
Anonim

Selv om verden generelt og det medisinske etablissementet spesielt har definert gammel som over 65 år, skriver Besdine at «de fleste mennesker ikke trenger geriatrisk ekspertise i omsorgen til 70 år, 75 eller til og med 80. Og noen går aldri til en geriater.

I hvilken alder bør jeg oppsøke gerontolog?

Mens det ikke er noen fastsatt alder for å begynne å gå til geriatrisk lege, ser de fleste pasienter som er 65 år og eldre. Du bør vurdere å gå til en hvis du: Blir skrøpelig eller svekket.

Hvilken type pasienter tar en gerontolog seg av?

En geriatrisk lege er en som spesialiserer seg på omsorg for mennesker 65 år og eldre. De er også referert til som geriatrikere. De er leger i indremedisin eller familiemedisin som har 1 eller 2 års ekstra opplæring i områder relatert til eldreomsorg.

Hva er forskjellen mellom en geriater og en gerontolog?

Mens geriatri omhandler omsorg for eldre og deres behov, er gerontologi studiet av aldring og dens innvirkning på befolkningen. Gerontologer utfører en støttefunksjon for å utdanne og forstå aldring, mens geriatrikere tar seg av omsorgen for disse eldre voksne.

Hvorfor trenger vi geriatere?

Geriateren informerer pasienten om hvordan deres problemer kan forbedres og ytterligere problemer forhindres; han eller hun finner ut pasientens mål og hva som er viktigsttil dem; og til slutt samarbeider han eller hun med dem for å prioritere de neste trinnene i behandlingen deres.

Anbefalt: