Når oppsøke hematolog?

Innholdsfortegnelse:

Når oppsøke hematolog?
Når oppsøke hematolog?
Anonim

Når trenger du en hematolog?

  • Anemi, eller lave røde blodceller.
  • Dyp venetrombose (blodpropp)
  • Leukemi, lymfom eller multippelt myelom (kreft i benmargen, lymfeknuter eller hvite blodceller)
  • Sepsis, en farlig reaksjon på en infeksjon.
  • Hemofili, en genetisk blodproppforstyrrelse.

Hvorfor vil du bli henvist til en hematolog?

Hvis din primærlege har anbef alt at du oppsøker en hematolog, kan det være fordi du er i faresonen for en tilstand som involverer røde eller hvite blodceller, blodplater, blodårer, benmarg, lymfeknuter eller milt. Noen av disse tilstandene er: hemofili, en sykdom som hindrer blodet i å koagulere.

Betyr det å gå til hematolog at jeg har kreft?

En henvisning til en hematolog betyr ikke i seg selv at du har kreft. Blant sykdommene en hematolog kan behandle eller delta i å behandle: Blødningsforstyrrelser som hemofili. Røde blodlegemer som anemi eller polycytemi vera.

Hva sjekker en hematolog etter?

Hematologer og hematopatologer er høyt utdannede helsepersonell som spesialiserer seg på sykdommer i blodet og blodkomponenter. Disse inkluderer blod- og benmargsceller. Hematologiske tester kan hjelpe med å diagnostisere anemi, infeksjon, hemofili, blodproppforstyrrelser og leukemi.

Hva skjer påførste besøk til hematolog?

I løpet av denne avtalen vil du motta en fysisk eksamen. Hematologen vil også at du skal beskrive dine nåværende symptomer og generell helse. Blodprøver vil bli bestilt, og når resultatene er gjennomgått, kan hematologen begynne å diagnostisere din spesielle blodsykdom eller sykdom.

Anbefalt:

Interessante artikler
Skrekker lavendel mygg?
Les mer

Skrekker lavendel mygg?

2. Lavendel. Knuste lavendelblomster produserer en duft og olje som kan avvise mygg. En dyrestudie på hårløse mus fant at lavendelolje var effektiv til å frastøte voksne mygg. Hva slags lavendel holder mygg unna? Inkluder vakker lavendel i hageplanene dine for å holde bitende mygg i sjakk.

Hvorfor barbere bikiniområdet?
Les mer

Hvorfor barbere bikiniområdet?

Tro det eller ei, de er like trygge som en vanlig plastbarberhøvel for huden din, til og med bikinilinjen, sier Dr. Rodney. "Med bare ett pass fjerner du hårene helt. Det er mindre traumer på hudoverflaten, og hårene klippes rett og slett, noe som reduserer risikoen for inngrodde hår,"

Er hematopoietiske stamceller pluripotente?
Les mer

Er hematopoietiske stamceller pluripotente?

Hematopoietiske stamceller er pluripotente og ikke bare "hematopoietiske" blodceller Mol Dis. Er hematopoietiske stamceller pluripotente eller multipotente? Hematopoietiske stamceller (HSCs) er umoden multipotent voksenstam celler som gir opphav til alle modne blodcellelinjer, demonstrerer langsiktig engraftment og er i stand til å hierarkisk rekonstituere hele hematopoetiske systemet i en kondisjonert mottaker etter infusjon.