Gir levotyroksin vektøkning?

Innholdsfortegnelse:

Gir levotyroksin vektøkning?
Gir levotyroksin vektøkning?
Anonim

Når skjoldbruskkjertelnivået er norm alt igjen, skal denne medisinen ikke ha noen effekt på vekten din. Levotyroksin skal ikke brukes til å behandle fedme eller for vekttap.

Hvorfor går jeg opp i vekt mens jeg tar skjoldbruskkjertelmedisin?

Hormonene skjoldbruskkjertelen frigjør, hjelper til med å regulere stoffskiftet ditt, eller hvor effektivt kroppen din forbrenner mat for energi. Når skjoldbruskkjertelen din lager mindre av hormonene sine - som den gjør ved hypotyreose - bremses stoffskiftet. Så du vil ikke brenne av kalorier like raskt og du vil gå opp i vekt.

Hvorfor får levotyroksin deg til å gå opp i vekt?

I noen tilfeller kan Synthroid føre til vektøkning. Dette er fordi medikamentet kan øke appetitten, noe som kan få deg til å spise mer mat enn vanlig. Det er også mulig for deg å gå opp i vekt hvis dosen av Synthroid ikke er høy nok til kroppens behov.

Kan du gå ned i vekt med levotyroksin?

I motsetning til hva mange tror, er effektiv behandling med levotyroksin (LT4) for å gjenopprette normale skjoldbruskkjertelhormonnivåer ikke assosiert med klinisk signifikant vekttap hos de fleste. Nedsatt skjoldbruskkjertelfunksjon, eller hypotyreose, er ofte assosiert med vektøkning.

Hva er de vanligste bivirkningene av levotyroksin?

Levotyroksin kan forårsake bivirkninger. Fortell legen din dersom noen av disse symptomene er alvorlige eller ikke forsvinner:

  • vektgevinst eller tap.
  • hodepine.
  • oppkast.
  • diaré.
  • endringer i appetitten.
  • feber.
  • endringer i menstruasjonssyklusen.
  • følsomhet for varme.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilket land oppfant shawarmaen?
Les mer

Hvilket land oppfant shawarmaen?

Shawarma, også stavet shawurma eller shawerma, som betyr "vending" på arabisk, stammer fra det osmanske riket (omtrent dagens Tyrkia) på 1700- eller 1800-tallet. en levantinsk kjøtttilberedning, der tynne stykker av lam, kylling, biff eller blandet kjøtt er stablet i en kjeglelignende form på et vertik alt rotisseri (det har … Hvem laget først shawarma?

Var krypdyr de første virveldyrene som levde på land?
Les mer

Var krypdyr de første virveldyrene som levde på land?

Amfibier var de første tetrapod-virveldyrene så vel som de første virveldyrene som levde på land. Reptiler var de første fostervannsvirveldyr. Når levde det første virveldyret? Vertebrater oppsto for omtrent 525 millioner år siden under den kambriske eksplosjonen, som så en økning i mangfoldet av organismer.

Hvor kommer krypdyrmidd fra?
Les mer

Hvor kommer krypdyrmidd fra?

Slangemidd forekommer i herpetokultur- og kjæledyreiersituasjoner over hele verden, og deres eksakte opprinnelse er usikker, selv om det er mest sannsynlig at de til slutt stammer fra eller stammer fra villfangede og importerte dyr som fungerer som naturlige verterfor disse middene i deres hjemlige områder (muligens Afrika med ball … Hva forårsaker reptilmidd?