Hva er peroneus brevis?

Innholdsfortegnelse:

Hva er peroneus brevis?
Hva er peroneus brevis?
Anonim

Peroneus brevis-muskelen er den korteste av de to musklene som utgjør siderommet i benet, med peroneus longus som den lengre muskelen. Peroneus brevis funksjon er å bøye foten og plantarflektere ankelen.

Hva forårsaker smerte i peroneus brevis?

Den vanligste årsaken til peroneal senebetennelse er overbruk. Denne skaden er vanlig hos løpere og andre idrettsutøvere hvis idrett krever repeterende bevegelser av ankelen eller foten.

Hva er peroneus longus og brevis?

Introduksjon. Peroneus longus og brevis er muskler som begynner høyt på den ytre delen av underbenet (nær kneet) og blir til sener når de nærmer seg ankelen. Sammen tjener de til å bevege foten innover og utover og hjelper til med å stabilisere ankelleddet.

Hvordan behandles peroneus brevis?

Støttende terapi med ankelavstivning og analgetika er bærebjelken i terapien, men kirurgisk reparasjon er ofte nødvendig hos pasienter med pågående symptomer. Kirurgiske alternativer inkluderer debridering, tubularisering, eller, i alvorlige tilfeller, reseksjon av den skadede senen og senenesen.

Hvor lenge varer peroneus brevis-smerter?

Peroneal seneskader kan generelt behandles med ikke-kirurgiske behandlinger. Mange opplever symptomlindring innen to til fire uker, med hvile og medisiner.

Anbefalt: