Hva gjør operculum i fisk?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør operculum i fisk?
Hva gjør operculum i fisk?
Anonim

Munn: Munnen brukes til å spise mat. Operculum: Operculum er den benete klaffen som beskytter gjellene mot skade. Den åpnes og lukkes for å la vann passere over gjellene.

Hva er fordelen med å ha et operculum?

Operculum er en hard, tallerkenlignende, benete klaff som dekker gjellene til en benfisk (overklasse: Osteichthyes). Den beskytter gjellene og tjener også en rolle åndedrett. Fisk kan få oppløst oksygen ved å pumpe vann over gjellene ved å åpne og lukke kjevene og opercula.

Hva er funksjonen til operculum på en fisk?

Operculum er en serie bein som finnes i benfisk og kimærer som fungerer som en ansiktsstøttestruktur og et beskyttende dekke for gjellene; den brukes også til åndedrett og fôring.

Hvordan beskytter operculum gjellene?

Fiskegjeller er organer som lar fisk puste under vann. De fleste fisk utveksler gasser som oksygen og karbondioksid ved hjelp av gjeller som er beskyttet under gjellelokk (operculum) på begge sider av svelget (halsen). … Fisk utveksler gasser ved å trekke oksygenrikt vann gjennom munnen og pumpe det over gjellene.

Hva er operculum i fisk laget av?

Operculum (fisk)

Operculumet til en benfisk er den harde beinklaffen som dekker og beskytter gjellene. Hos de fleste fisker markerer den bakre kanten av operculum grovt sett skillet mellom hodetog kroppen. Operculum er sammensatt av fire bein; operkelen, preoperkelen, interoperkelen og suboperkelen.

Anbefalt: