For kalsium og fosfor?

Innholdsfortegnelse:

For kalsium og fosfor?
For kalsium og fosfor?
Anonim

Mengden fosfat i blodet påvirker nivået av kalsium i blodet. Kalsium og fosfat i kroppen reagerer på motsatte måter: Når kalsiumnivået i blodet stiger, synker fosfatnivået. Et hormon k alt parathyroidhormon (PTH) regulerer nivåene av kalsium og fosfor i blodet ditt.

Hva hjelper kroppen din med å absorbere kalsium og fosfor?

Vitamin D har mange viktige jobber i kroppen din. Det holder beinene dine sterke ved å hjelpe kroppen din med å absorbere kalsium og fosfor, nøkkelmineraler for beinhelsen. Musklene dine bruker den til å bevege seg, og nervene trenger den for å bære meldinger gjennom hele kroppen.

Hva gjør kalsium og fosfor sammen?

Kalsium og fosfat er begge mineraler som er viktige for at du skal være sunn. Sammen hjelper de bygge sterke bein og tenner, og spiller også en rolle i celle- og nervefunksjon. Nyrene og biskjoldbruskkjertlene holder både fosfat og kalsium på et sunt nivå.

Hva kalles kalsium og fosfor sammen?

kalsiumfosfat er en familie av materialer og mineraler som inneholder kalsiumioner (Ca2+) sammen med uorganiske fosfatanioner. Noen såk alte kalsiumfosfater inneholder også oksid og hydroksid.

Hvilken mat er bra for både kalsium og fosfor?

Fosfor er i nesten all animalsk og vegetabilsk mat og finnes ofte i matvarer som inneholder kalsium. Melk og meieriprodukter,fiskebein (som i hermetisk laks og sardiner), og mørkegrønne bladgrønnsaker er de beste kildene til kalsium. Magnesium, som fosfor, er rikelig i dyre- og planteceller.

Anbefalt: