Hva er geodetisk komplett?

Innholdsfortegnelse:

Hva er geodetisk komplett?
Hva er geodetisk komplett?
Anonim

I matematikk er en komplett manifold M en Riemann-manifold som du, fra et hvilket som helst punkt p, kan følge en "rett" linje i det uendelige langs en hvilken som helst retning.

Er sfæren geodetisk komplett?

Alle kompakte Riemanniske manifolder og alle homogene manifolder er geodetisk komplette. … Faktisk er geodetisk fullstendighet og metrisk fullstendighet ekvivalente for disse områdene. Dette er innholdet i Hopf–Rinow-teoremet.

Er en geodesisk unik?

For hver p 2 M og hver v 2 TpM, er det en unik geodesisk, betegnet v, slik at (0) =p, 0(0)=v, og domenet til er størst mulig, det vil si kan ikke utvides. Vi kaller v en maksimal geodesisk (med startbetingelser v(0)=p og 0v(0)=v).

Er en geodesisk den korteste veien?

I geometri er en geodesisk (/ˌdʒiːəˈdɛsɪk, ˌdʒiːoʊ-, -ˈdiː-, -zɪk/) vanligvis en kurve som på en eller annen måte representerer korteste banen (bue) mellom to punkter i en overflate, eller mer generelt i en Riemannmanifold.

Hva er forskjellen mellom geodetisk og geodesisk?

2 svar. Det er en betydelig forskjell mellom de to: Geodesi er i utgangspunktet geografisk oppmåling og måling, ofte i stor skala og inkluderer lengde- og breddegradspørsmål, mens en Geodesic handler om å utvide noen egenskaper ved rette linjer til buede og andre mellomrom.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har angela merkel en doktorgrad?
Les mer

Har angela merkel en doktorgrad?

Hun tok doktorgrad i kvantekjemi i 1986 og jobbet som forsker til 1989. Merkel gikk inn i politikken i kjølvannet av revolusjonene i 1989, og fungerte kort som nestleder for den første demokratisk valgte østtyske regjeringen ledet av Lothar de Maizière.

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?
Les mer

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?

Pushdown Optimization Option gjør at datatransformasjonsbehandling kan skyves ned i en hvilken som helst relasjonsdatabase for å utnytte databasens prosessorkraft best mulig. Den konverterer transformasjonslogikken til SQL-setninger, som kan kjøres direkte på databasen.

Hvilken er bedre campari eller aperol?
Les mer

Hvilken er bedre campari eller aperol?

Aperol er søtere enn Campari, som har en tydelig bitter smaksprofil som er avgjørende for cocktailer som Negroni og Boulevardier. Alkoholinnhold. Aperol har et lavt alkoholinnhold (11 % alkoholinnhold), mens Campari har et mye høyere alkoholinnhold (20,5–28,5 % alkoholinnhold, avhengig av hvor det selges).