Er delfin en hval?

Innholdsfortegnelse:

Er delfin en hval?
Er delfin en hval?
Anonim

Det første er først: alle delfiner er hvaler, men ikke alle hvaler er delfiner. … Det høres kanskje forvirrende ut, men alle delfiner er ganske enkelt mindre hv altyper. Hvalordenen (Cetacea) er delt inn i flere forskjellige familier, en av dem er Delphinidae (dette inkluderer alle oseaniske delfinarter).

Er en eller en hval eller delfin?

Det er en hval! Nei, det er en delfin! Vent…

Spoilervarsel, delfiner er faktisk hvaler, eller en del av hvalfamilien. Bli med oss, dette blir litt forvirrende. Vitenskapelig er alle hvaler, delfiner og niser klassifisert som Cetacea. Og innenfor Cetacea er to underordner: bardehval og tannhval.

Hva er forskjellen mellom en hval og delfin?

Den første forskjellen er størrelsen på ryggfinnene deres i forhold til kroppsstørrelsen. Mens delfiner har en tendens til å ha veldefinerte ryggfinner, har hvaler relativt liten eller til og med ingen ryggfinne (som Belugahvalen).

Hvilken hval tilhører delfinfamilien?

Mens spekkhugger er medlemmer av den marine delfinfamilien Delphinidae, er det deres totale størrelse som skiller dem fra andre i deres underorden. I dag, hvis en delfin når en størrelse på mer enn 30 fot lang, kan den av noen bli referert til som en hval, men taksonomireglene klassifiserer fortsatt spekkhoggeren som en delfin.

Er delfiner hvaler eller haier?

haier er en del av elasmobranch-familien, som inkluderer haier,rokker, skøyter og sagfisk, mens delfiner er en del av valerfamilien, som inkluderer tann- og bardehval, samt niser.

Anbefalt:

Interessante artikler
Vil mob psycho ha sesong 3?
Les mer

Vil mob psycho ha sesong 3?

Mob Psycho 100 sesong 3 har ingen offisiell utgivelsesdato, men den er sannsynligvis ute når som helst i 2022. Er mob psyko-anime over? Etter den enorme suksessen til mangaserien Mob Psycho 100 sesong 2, venter fansen spent på sesong 3.

Skal jeg drepe motierre?
Les mer

Skal jeg drepe motierre?

Denne belønningen er ikke i urnen når du først møter Motierre og Rexus. Etter å ha samlet inn belønningen, har the Dragonborn muligheten til å drepe Motierre. Å gjøre det gir fordelen av å samle noen få sjeldne edelstener fra liket hans, i tillegg til å muligens motta en arv fra ham.

Ved strukturell ligningsmodellering?
Les mer

Ved strukturell ligningsmodellering?

Strukturell ligningsmodellering er en multivariat statistisk analyseteknikk som brukes til å analysere strukturelle sammenhenger. Denne teknikken er kombinasjonen av faktoranalyse og multippel regresjonsanalyse, og den brukes til å analysere det strukturelle forholdet mellom målte variabler og latente konstruksjoner.