Er bph livstruende?

Innholdsfortegnelse:

Er bph livstruende?
Er bph livstruende?
Anonim

BPH, forkortelsen for benign prostatahyperplasi (eller noen ganger hypertrofi), er en forstørret prostatakjertel, og er ikke vanligvis et alvorlig problem, og heller ikke i seg selv et liv -truende tilstand.

Kan BPH forårsake død?

Ved BPH kan prostata til slutt bli stor nok til at den delvis eller fullstendig blokkerer urinrøret, noe som fører til manglende evne til å tisse, urinveisinfeksjoner, blære- og nyreskader, og hvis den blir helt ubehandlet,til slutt til døden.

Kan du leve et norm alt liv med forstørret prostata?

BPH kan være livsforstyrrende, men med riktig omsorg og riktig tilnærming til væsker, er det mulig for de fleste menn å redusere symptomene sine og leve komfortabelt med en forstørret prostata.

Hva skjer hvis BPH forblir ubehandlet?

For det første, selv om det ikke har noe med kreft å gjøre, har ubehandlet BPH potensial til å føre til alvorlige komplikasjoner, alt fra urinveisinfeksjoner og steiner i blæren eller nyrene til urinretensjon og nyreskade.

Er BPH herdbar?

Selv om det ikke finnes noen kur for godartet prostata hyperplasi (BPH), også kjent som forstørret prostata, er det mange nyttige alternativer for å behandle problemet. Behandlinger fokuserer på prostatavekst, som er årsaken til BPH-symptomer. Når prostataveksten starter, fortsetter den ofte med mindre medisinsk behandling startes.

Anbefalt: