Var kamikaze-angrep effektive?

Innholdsfortegnelse:

Var kamikaze-angrep effektive?
Var kamikaze-angrep effektive?
Anonim

Omtrent 19 % av kamikaze-angrepene var vellykkede. Japanerne anså målet om å skade eller senke et stort antall allierte skip som en rettferdig grunn til selvmordsangrep; kamikaze var mer nøyaktig enn konvensjonelle angrep, og forårsaket ofte mer skade.

Hvor er kamikaze-angrep effektive?

Så, i fly pakket rundt 550 pund bomber, ville de fly for å dø. Den mest effektive bruken av kamikazes var i kampen om Okinawa. Opptil 300 fly om gangen duvet mot den allierte flåten. Bare påvente av kamikaze-angrep gjorde noen amerikanske sjømenn til vanvidd.

Hva var effekten av kamikaze-angrepene?

Kamikaze angrep sanket 34 skip og skadet hundrevis av andre under krigen. På Okinawa påførte de de største tapene som noen gang har vært påført av den amerikanske marinen i et enkelt slag, og drepte nesten 5 000 mann.

Hadde kamikaze-piloter et valg?

Prof Sheftall sier at pilotene ble bedt om å strekke opp hånden i en stor gruppe hvis de ikke ville melde seg frivillig. Midt i gruppepress var det knapt noen som klarte å si nei til oppdraget. Kamikazen sammenlignes ofte i moderne tid med terrorister som utfører selvmordsoppdrag, men herr Kuwahara sa det er ikke nøyaktig.

Overlevde noen kamikaze-piloter?

Helt usannsynlig som det kan virke, en rekke japanske kamikazepiloter overlevde krigen. … Men det faktum at han overlevde gjorde at han var i stand til å korrigereden sentrale myten om kamikaze - at disse unge pilotene alle gikk i døden villig, begeistret av samurai-ånden.

Anbefalt: