Kan du skille profase fra metafase?

Innholdsfortegnelse:

Kan du skille profase fra metafase?
Kan du skille profase fra metafase?
Anonim

Nøkkelforskjellen mellom profase og metafase er at i profase, kondenserer kromosomene seg og spindelfiberen dannes mens kromosomene i metafase stiller opp i midten av cellen og sentromerer festes til spindelfibrene.

Hvordan er prophase I forskjellig fra prophase?

Profase I er startfasen av Meiosis I mens Prophase II er startfasen av Meiosis II. Det er en lang interfase før profase I, mens profase II skjer uten en interfase. Sammenkoblingen av homologe kromosomer skjer i profase I, mens en slik prosess ikke kan sees i profase II.

Er profase eller metafase først?

Metafase er fasen av mitose som følger profase og prometafase og går foran anafase. Metafasen begynner når alle kinetochore-mikrotubuli fester seg til søsterkromatidenes sentromerer under prometafasen.

Hvordan identifiserer du profetien?

Profase under et mikroskop

Når du ser på en celle i profase under mikroskopet, vil du se tykke DNA-tråder løs i cellen. Hvis du ser på tidlig profase, kan det hende du fortsatt ser den intakte kjernen, som ser ut som en rund, mørk flekk.

Hvordan kan profase skilles fra interfase?

Kromosomer kobles til spindelapparatet under profase. Hovedforskjellen mellom interfase og profase er at under interfase vokser cellen medøke størrelsen og duplisere det genetiske materialet mens, under profase, starter faktisk celledeling med kromosomkondensering.

Anbefalt: