Hvorfor innerveres tenner?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor innerveres tenner?
Hvorfor innerveres tenner?
Anonim

Tenner mottar beskyttende sensorisk trigeminus-innervasjon fra trigeminusganglion , 10 med et rikelig antall sensoriske nerveender lokalisert i bløtvevet pulp av kronen. Selve kronen er den synlige delen av tannen i munnhulen, og er ansvarlig for dens tyggefunksjoner.

Hvorfor er tenner koblet til nerver?

Den inneholder både nerver og blodårer. Sammen med sementen kobler periodontale ligament tennene til tannhulene. Nerver og blodårer. Blodårene forsyner periodontale leddbånd med næringsstoffer, mens nerver hjelper til med å kontrollere mengden kraft som brukes når du tygger.

Er nerver i tennene viktige?

Hver tann har nerver og blodårer som er ansvarlige for å gi den næringsstoffer. Nerven er tilstede i roten av tannen. Når en tann kommer ut av tannkjøttet, er nervene ikke lenger viktige for funksjon eller helse. hovedfunksjonen til nerven er å føle varmt og kaldt.

Hvilken nerve innerverer tenner?

Den nedre alveolære nerven vil være ansvarlig for sensorisk innervasjon til kinnet, leppene, haken, tennene og gingivaene.

Hvilken nerve går til tennene?

Kevennerven sender ut både motoriske og sensoriske nerver som håndterer tygging og følelse i deler av hodet, ansiktet og munnen. En av disse er den nedre alveolære nerven, som gårlangs de nedre tennene. Den gir både sensoriske og motoriske funksjoner.

Anbefalt: