Er demodulering og modulasjon det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er demodulering og modulasjon det samme?
Er demodulering og modulasjon det samme?
Anonim

Modulering er prosessen med å påvirke datainformasjon på bæreren, mens demodulering er gjenoppretting av original informasjon i den fjerne enden av bæreren. Et modem er et utstyr som utfører både modulasjon og demodulering.

Hva er forskjellen mellom modulasjon og demodulering?

Nøkkelforskjellen mellom modulasjon og demodulasjon er at modulasjon gjøres på sendersiden mens demodulering gjøres på mottakersiden av et kommunikasjonssystem. … Modulering gjøres i utgangspunktet for å overføre data til lengre avstander, mens demodulering gjøres for å gjenvinne det opprinnelige meldingssignalet.

Hva er modulasjon og demodulering?

Modulation and demodulation

Modulation er prosessen med å kode informasjon i et overført signal, mens demodulering er prosessen for å trekke ut informasjon fra det overførte signalet. Mange faktorer påvirker hvor trofast den utpakkede informasjonen gjenskaper den opprinnelige inndatainformasjonen.

Er en modulasjons- og demodulasjonsenhet?

A modulator er en enhet eller krets som utfører modulasjon. En demodulator (noen ganger detektor) er en krets som utfører demodulasjon, det inverse av modulasjon. Et modem (fra modulator–demodulator), brukt i toveis kommunikasjon, kan utføre begge operasjonene.

Hvorfor er modulasjon og demodulering?

Modulering er prosessenav koding av informasjon i et overført signal, mens demodulering er prosessen med å trekke ut informasjon fra det overførte signalet. Mange faktorer påvirker hvor trofast den utpakkede informasjonen gjenskaper den opprinnelige inndatainformasjonen.

Anbefalt:

Interessante artikler
Kan du dytte noe?
Les mer

Kan du dytte noe?

Bruk verbet douse for å beskrive å dekke noe med vann eller annen væske. … Douse involverer ofte vann, men du kan også dyppe pommes frites i ketchup. Douse kan beskrive handlingen med å slukke et stearinlys, eller til og med slå av et lys. Hva vil det si å svelge noe?

Hvem er den serbiske tennisspilleren?
Les mer

Hvem er den serbiske tennisspilleren?

Novak Djokovic, (født 22. mai 1987, Beograd, Serbia, Jugoslavia [nå i Serbia]), serbisk tennisspiller som var en av spillets fremste utøvere i tidlig på det 21. århundre, da han vant en rekord (delt med Roger Federer og Rafael Nadal) 20 Grand Slam- titler.

Hva er en glem meg ikke baby?
Les mer

Hva er en glem meg ikke baby?

Aborterforeningens forglemmigei-eng var et minnesmerke over babyer som ble mistet under svangerskapet. Den tilbød et spesielt sted å markere de korte livene til de babyene som døde før de ble født. Hva betyr det hvis noen gir deg glemmeg-ikke?