Hva betyr neofascistisk?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr neofascistisk?
Hva betyr neofascistisk?
Anonim

Neofascisme er en ideologi etter andre verdenskrig som inkluderer betydelige elementer av fascisme. Nyfascisme inkluderer vanligvis ultranasjonalisme, rasemessig overherredømme, populisme, autoritarisme, nativisme, fremmedfrykt …

Hva betyr fascisme på en enkel måte?

Fascisme er generelt definert som en politisk bevegelse som omfavner høyreekstreme nasjonalisme og kraftfull undertrykkelse av enhver opposisjon, alt overvåket av en autoritær regjering. Fascister er sterkt imot marxisme, liberalisme og demokrati, og mener staten går foran individuelle interesser.

Hva er meningen med ordet nyfascisme?

: en politisk bevegelse som oppsto i Europa etter andre verdenskrig og preget av politikk utformet for å inkorporere fascismens grunnleggende prinsipper (som nasjonalisme og motstand mot demokrati) i eksisterende politiske systemer.

Hva er forskjellen mellom fascisme og kommunisme?

Mens kommunismen er et system basert på en teori om økonomisk likhet og forkjemper for et klasseløst samfunn, er fascismen et nasjonalistisk, ovenfra-og-ned-system med rigide klasseroller som styres av en allmektig diktator.

Hva er den beste definisjonen av fascisme?

Fascisme er et sett med ideologier og praksiser som søker å plassere nasjonen, definert i eksklusive biologiske, kulturelle og/eller historiske termer, over alle andre kilder til lojalitet, og å skape en mobilisert nasjonalfellesskap.

Anbefalt: