Bør blenderåpningen være høy eller lav?

Innholdsfortegnelse:

Bør blenderåpningen være høy eller lav?
Bør blenderåpningen være høy eller lav?
Anonim

A lavere blenderåpning betyr at det kommer mer lys inn i kameraet, noe som er bedre for scenarier med lite lys. I tillegg skaper lavere blenderåpninger en fin dybdeskarphet, noe som gjør bakgrunnen uskarp. Du vil bruke lav blenderåpning når du vil ha et mer dynamisk bilde.

Er 1.8 eller 2.2 blenderåpning bedre?

Et 50 mm f/1.8 objektiv har en blenderdiameter på 50/1.8=27.78 mm diameter. f/2.2 er sannsynligvis et objektiv av bedre kvalitet (mindre aberrasjoner, en bred blenderåpning blir vanskelig), og er mindre, lettere og rimeligere, men f/1.8 åpnes bredere for å se mer lys i en mørk situasjon.

Hvilken blenderåpning er best?

Den skarpeste blenderåpningen på objektivet, kjent som sweet spot, er plassert to til tre f/stopp fra den bredeste blenderåpningen. Derfor er den skarpeste blenderåpningen på min 16-35mm f/4 mellom f/8 og f/11. Et raskere objektiv, for eksempel 14-24 mm f/2.8, har en sweet spot mellom f/5.6 og f/8.

Er høy eller lav blenderåpning bedre?

De nedre f-stoppene (også kjent som lave blenderåpninger) slipper mer lys inn i kameraet. Høyere f-stopp (også kjent som høye blenderåpninger) slipper inn mindre lys i kameraet. … Og blenderåpningen påvirker ikke bare lyset - den påvirker også dybdeskarpheten. Jo lavere f-stopp, desto mindre dybdeskarphet og jo uskarkere er bakgrunnen.

Hva bør blenderåpningen settes til?

Ta tak i kameraet og sett kameramodusen til "Blenderprioritet". Still inn objektivets blenderåpning på kameraet tillaveste mulige tall objektivet tillater, for eksempel f/1.4 hvis du har et raskt objektiv eller f/3.5 på tregere objektiver. Sett ISO til 200 og sørg for at "Auto ISO" er slått av.

Anbefalt:

Interessante artikler
I rødbeter lysne mørke flekker?
Les mer

I rødbeter lysne mørke flekker?

Å drikke betejuice kan få arr, rynker og mørke flekker til å visne bort innenfra. Rødbetejuice er en rik kilde til vitamin C som bidrar til å redusere fet hud og kan bidra til å forhindre kviser og kviser. I tillegg kan betejuice være veldig nyttig for å fjerne døde hudceller og gi huden din en sunn glød.

Får newfoundland mye snø?
Les mer

Får newfoundland mye snø?

Nedbøren er i gjennomsnitt omtrent 1 120 mm årlig i Newfoundland. Omtrent tre fjerdedeler av den totale nedbøren faller som regn og en fjerdedel som snø. … Snøfall dominerer vinternedbør. Den er tung, med normale mengder over 300 cm de fleste steder i provinsen.

Kan du legge campanula i hengende kurver?
Les mer

Kan du legge campanula i hengende kurver?

Campanula-blomster ser best ut seller over en høy krukke eller en hengende kurv. Campanula isophylla er en etterfølgende form for klokkeblomstplanter. Kan du plante campanula i en hengende kurv? Følg guiden vår for å plante opp en hengende kurv med brennende tema, med begonia og campanula.