I offentlig nøkkelkryptering?

Innholdsfortegnelse:

I offentlig nøkkelkryptering?
I offentlig nøkkelkryptering?
Anonim

Offentlig nøkkelkryptering, eller offentlig nøkkelkryptering, er en metode for å kryptere data med to forskjellige nøkler og gjøre en av nøklene, den offentlige nøkkelen, tilgjengelig for alle å bruke. … Offentlig nøkkelkryptering er også kjent som asymmetrisk kryptering. Det er mye brukt, spesielt for TLS/SSL, som gjør HTTPS mulig.

Hvordan fungerer offentlig nøkkelkryptering?

I offentlig nøkkelkryptering samsvarer hver offentlig nøkkel med bare én privat nøkkel. Sammen brukes de til å kryptere og dekryptere meldinger. Hvis du koder en melding med en persons offentlige nøkkel, kan vedkommende bare dekode den ved å bruke den tilhørende private nøkkelen.

Hva er de 6 elementene i offentlig nøkkelkryptering?

Komponenter av offentlig nøkkelkryptering:

  • Ren tekst: Dette er meldingen som er lesbar eller forståelig. …
  • Cipher Text: Chifferteksten produseres som en utdata fra krypteringsalgoritmen. …
  • Krypteringsalgoritme: …
  • Dekrypteringsalgoritme: …
  • Offentlig og privat nøkkel:

Er offentlig nøkkelkryptering trygt?

Standard offentlig nøkkelkryptering er sikker så lenge en angriper ikke vet noe annet enn den offentlige nøkkelen. Men finansinstitusjoner og andre store organisasjoner søker sikkerhet mot mer sofistikerte angrep, k alt chosen-ciphertext attacks (CCA), der angriperen også har eksempler på vellykket dekryptering.

Hva er et eksempel på offentlig nøkkelkryptering?

Gjennomgang av offentlig nøkkelkryptering, og et spesifikt eksempel: PGP. Ankerlenke. … Offentlig nøkkelkryptering krypterer faktisk bare en symmetrisk nøkkel, som deretter brukes til å dekryptere selve meldingen. PGP er et eksempel på en protokoll som bruker både symmetrisk kryptografi og offentlig nøkkelkryptering (asymmetrisk).

Anbefalt:

Interessante artikler
Hva betyr nevropatisk?
Les mer

Hva betyr nevropatisk?

: skade, sykdom eller dysfunksjon av en eller flere nerver, spesielt i det perifere nervesystemet, som typisk er preget av brennende eller skyende smerter, nummenhet, prikking eller muskelsvakhet eller atrofi, er ofte degenerativ, og er vanligvis forårsaket av skade, infeksjon, sykdom, narkotika, giftstoffer eller vitaminmangel … Hvordan føles nevropatisk smerte?

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?
Les mer

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?

Hvis du vil forsikre deg om at innholdet ditt ikke blir avvist på grunn av plagiering, bør du beholde turnitin-prosenten nesten 20% til 30%. Turnitin-poengsum på 20 % er ideell poengsum og er akseptabel nesten over alt. Hva er akseptabel prosentandel for Turnitin?

Hva betyr Pria-navnet?
Les mer

Hva betyr Pria-navnet?

Pria, Priya. Priya eller Pria (sanskrit: प्रिया Priyā kvinne, som betyr "kjære, elskede") er et vanlig fornavn i India og et fornavn som også brukes i Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Thailand. Er Priya et godt navn? Priya er et veldig populært fornavn i India, og kan også finnes i land som Nepal, Sri Lanka og Thailand.