Under muskelsammentrekning binder kalsium seg til?

Innholdsfortegnelse:

Under muskelsammentrekning binder kalsium seg til?
Under muskelsammentrekning binder kalsium seg til?
Anonim

(1) Kalsium binder seg til troponin C, og forårsaker konformasjonsskiftet i tropomyosin som avslører myosinbindingssteder på aktin.

Når kalsium frigjøres under muskelsammentrekning, binder det seg til?

Muskelsammentrekning: Kalsium forblir i det sarkoplasmatiske retikulum til det frigjøres av en stimulus. Kalsium binder seg deretter til troponin, noe som får troponinet til å endre form og fjerne tropomyosinet fra bindingsstedene.

Hvor binder kalsium seg i muskelcellene for å fremme sammentrekninger?

Forklaring: For skjelettmuskelsammentrekning binder kalsium seg til troponin for å avdekke aktinbindingssteder. For at skjelettmuskelsammentrekning skal skje, må proteinet myosin binde seg til proteinet aktin og skyve det for å redusere lengden på sarkomeren, som er den kontraktile enheten til en muskel.

Hva skjer når kalsium binder troponin?

Ved binding av kalsium flytter troponin tropomyosin bort fra myosinbindingsstedene på aktin (nederst), og fjerner blokkeringen av det effektivt.

Hva binder seg til aktin under muskelsammentrekning?

Myosin binder seg til aktin på et bindingssted på det globulære aktinproteinet. Myosin har et annet bindingssted for ATP der enzymatisk aktivitet hydrolyserer ATP til ADP, og frigjør et uorganisk fosfatmolekyl og energi. ATP-binding får myosin til å frigjøre aktin, slik at aktin og myosin løsner fra hverannet.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"