Hvor ligger acrux?

Innholdsfortegnelse:

Hvor ligger acrux?
Hvor ligger acrux?
Anonim

Acrux, betegnet α Crucis, er et flerstjernesystem 321 lysår fra solen i stjernebildet Crux. Det er den sørligste stjernen i asterismen kjent som Sørkorset. Med en kombinert visuell styrke på +0,76 er det det lyseste objektet i Crux og den 13. lyseste stjernen på nattehimmelen.

Hvordan får du Acrux?

Hvordan ser du Acrux. Du må være sør for omtrent 27 grader N. breddegrad – det vil si ikke mer nord enn 27 grader nord for ekvator – for å se Acrux og Southern Cross. Jo lenger sør, jo bedre.

Er Acrux lysere enn solen fra jorden?

Acrux er på rundt 321 lysår / 99 parsec unna solen. Acrux er en del av asterismen kjent som Southern Cross, stjernesystemet har en kombinert visuell styrke på +0,76. … Den er rundt 15,52 ganger mer massiv enn solen vår og rundt 16 000 ganger lysere.

Hvor ligger Crux-konstellasjonen?

Stjernebildet Crux, det sørlige korset, er et stjernebilde i den sørlige halvkule av himmelen. Den er kun synlig fra breddegrader sør for 27 grader. Det er helt under horisonten i de fleste deler av den nordlige halvkule.

Kan du se nordstjernen i Australia?

I løpet av en 25 800-års syklus sporer posisjonen til jordaksen i rommet en 46,88° bred sirkel på himmelen. På den tiden vil Polaris være synlig hvor som helst nord for 45,95° sørlig breddegrad(90°–44,62°+0,57°), og vår nåværende «North Star» vil prydde himmelen over hele Afrika og Australia.

Anbefalt: