Hva brukes acetaldehyd til?

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes acetaldehyd til?
Hva brukes acetaldehyd til?
Anonim

Acetaldehyd brukes først og fremst til å produsere andre kjemikalier, inkludert eddiksyre og desinfeksjonsmidler, narkotika og parfymer.

Hvilke produkter inneholder acetaldehyd?

Matprodukter som inneholder acetaldehyd: yoghurt, fruktjuice, most frukt (til og med barnemat), konserverte grønnsaker, soyasaus, eddikprodukter.

Er acetaldehyd giftig?

Acetaldehyd, en viktig giftig metabolitt, er en av de viktigste synderne som medierer fibrogene og mutagene effekter av alkohol i leveren. Mekanistisk fremmer acetaldehyd adduktdannelse, noe som fører til funksjonssvikt av nøkkelproteiner, inkludert enzymer, samt DNA-skade, som fremmer mutagenese.

Hva er det vanlige navnet på acetaldehyd?

Ethanal (vanlig navn acetaldehyd) er en organisk kjemisk forbindelse med formelen CH3CHO, noen ganger forkortet av kjemikere som MeCHO (Me=metyl).

Hva kjennetegner acetaldehyd?

SAMMENDRAG 2.1 Identitet, fysiske og kjemiske egenskaper og analysemetoder Acetaldehyd er en fargeløs flyktig væske med en stikkende kvelende lukt . Den rapporterte luktterskelen er 0,09 mg/m3. Acetaldehyd er en svært brannfarlig og reaktiv forbindelse som er blandbar i vann og de vanligste løsemidler.

Anbefalt: