Hvorfor kan ikke ideell gass gjøres flytende?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kan ikke ideell gass gjøres flytende?
Hvorfor kan ikke ideell gass gjøres flytende?
Anonim

En ideell gass kan ikke gjøres flytende fordi det er ingen intermolekylær kraft intermolekylær kraft En intramolekylær kraft (eller primærkrefter) er enhver kraft som binder sammen atomene som utgjør et molekyl eller forbindelse, ikke å forveksle med intermolekylære krefter, som er kreftene som er tilstede mellom molekyler. … Kjemiske bindinger anses for å være intramolekylære krefter, for eksempel. https://en.wikipedia.org › wiki › Intramolecular_force

Intramolekylær kraft - Wikipedia

av tiltrekning mellom de ideelle gassmolekylene. … Ikke-ideelle gasser viser høy intermolekylær interaksjon, så flytendegjøring av disse gassene styres av to faktorer – senking i temperatur og økning i trykk.

Kan ideell gass bli flytende?

Ekte gasser er som ideelle gasser ved høye temperaturer. … Når gassen blir til en væske, reduseres imidlertid volumet faktisk bratt ved flytendepunktet. Volumet avtar litt når stoffet er fast, men det blir aldri null. Høyt trykk kan også føre til at en gass endrer fase til en væske.

Hvorfor kan ikke ideelle gasser eksistere?

Gasspartiklene trenger å oppta null volum og de trenger ikke å utvise noen attraktive krefter mot hverandre. Siden ingen av disse forholdene kan være sanne, finnes det ikke noe slikt som en ideell gass.

Hvilken gass kan ikke gjøres flytende lett?

Permanente gasser som f.ekshydrogen, oksygen og nitrogen kan ikke lett gjøres flytende ved prosessene med å komprimere, avkjøle eller påføre trykk. De permanente gassene har svake intermolekylære interaksjonskrefter som gjør prosessen med flytendegjøring umulig å gjennomføre.

Ved hvilken temperatur kan en ideell gass gjøres flytende?

Gasser blir flytende når komponentmolekylene deres kommer i kontakt og interagerer med hverandre, dette vil alltid skje før absolutt null fordi ekte gasspartikler har volum. Men en ideell gass har partikler med null volum, og ingen intermolekylære interaksjoner, per definisjon. Derfor kan den ikke bli flytende.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken prosess binder karbon?
Les mer

Hvilken prosess binder karbon?

Karbon er sekvestrert i jord av planter gjennom fotosyntese og kan lagres som organisk karbon i jord (SOC). Hva er prosessen med karbonbinding? Karbonbinding er prosessen for å fange og lagre atmosfærisk karbondioksid. Det er én metode for å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren med mål om å redusere globale klimaendringer.

Snøer det i minoa?
Les mer

Snøer det i minoa?

Minoa gjennomsnittlig 105 tommer snø per år. Har Turkmenistan snø? Det regner eller snør sjelden i Turkmenistan. Nedbør er i gjennomsnitt 80 mm i året, i fjellområder når den 300-400 mm. Hovedsakelig skjer snø og nedbør i perioden desember til mars;

Hvem sang opprinnelig rock på?
Les mer

Hvem sang opprinnelig rock på?

"Rock On" er en sang skrevet av den engelske sangeren David Essex. Opprinnelig spilt inn i 1973 og utgitt som singel av Essex, ble den en internasjonal hit. I 1989 spilte den amerikanske skuespilleren og sangeren Michael Damian inn en coverversjon som gikk til nummer én på Billboard Hot 100-listen.