Hvordan oppstår lysogeni?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppstår lysogeni?
Hvordan oppstår lysogeni?
Anonim

Lysogeni, type livssyklus som finner sted når en bakteriofag infiserer visse typer bakterier. I denne prosessen integreres genomet (samlingen av gener i nukleinsyrekjernen til et virus) til bakteriofagen stabilt i kromosomet til vertsbakterien og replikeres i samråd med det.

Hvilken fag forårsaker lysogeni?

Under induksjon fjernes profag-DNA fra bakteriegenomet og transkriberes og oversettes for å lage kappeproteiner for viruset og regulere lytisk vekst. Modellorganismen for å studere lysogeni er lambdafagen.

Hva er betingelsene for å etablere et vellykket Lysogen?

Etablering av lysogeni involverer det som er kjent som en lysis–lysogeni-beslutning, som skjer 10–15 minutter etter starten av infeksjon med fag λ under standard laboratorieforhold. Lysogene sykluser oppstår når nivåene av λ CII-protein er høye, mens lytiske sykluser oppstår når nivåene av CII-protein er lave.

Hva forårsaker lysogen syklus?

I den lysogene syklusen blir fag-DNA inkorporert i vertsgenomet, hvor det overføres til påfølgende generasjoner. Miljøstressfaktorer som sult eller eksponering for giftige kjemikalier kan føre til at profeten utskjæres og går inn i den lytiske syklusen.

Hvilke faktorer driver bakteriofagen λ mot lysis eller lysogeni?

I λ er 'beslutningen' om å gå inn i lysogeni drevet av genetiskkompatibilitet (for eksempel verts-attB-integrasjonssteder), vertsfysiologiske tilstand (for eksempel øker utarming av næringsstoffer lysogeni) og fagtetthet (for eksempel høyere MOI øker lysogeni) (Casjens og Hendrix, 2015).

Anbefalt: