Hvorfor kaldblodige dyr?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kaldblodige dyr?
Hvorfor kaldblodige dyr?
Anonim

Kaldblodige dyr holder ikke konstant kroppstemperatur. De får varmen fra det ytre miljøet, så kroppstemperaturen svinger, basert på ytre temperaturer. … Det meste av resten av dyreriket – unntatt fugler og pattedyr – er kaldblodige.

Hva er fordelen med å være kaldblodig?

Derimot trenger ikke kaldblodige dyr å bruke all den energien for å opprettholde kroppstemperaturen og kan overleve på mindre mat. Med andre ord kan de spise mat sjeldnere for å overleve.

Hvorfor er pattedyr kaldblodige?

Pattedyr genererer kroppsvarme når de er i et kjøligere klima, noe som hjelper dem å holde varmen. På samme måte, når miljøet rundt dem er varmere enn kroppstemperaturen, kan de svette for å kjøle seg ned. For å opprettholde en konstant kroppstemperatur må pattedyr spise rikelig med mat.

Hva er et kaldblodig dyr?

Dyr som ikke kan generere indre varme er kjent som poikilotherms (poy-KIL-ah-therms), eller kaldblodige dyr. Insekter, ormer, fisker, amfibier og krypdyr faller inn i denne kategorien - alle skapninger unntatt pattedyr og fugler.

Hvorfor kalles det kaldblodig?

For det første, opprinnelsen til ordet. Ecto betyr "ytre" eller "utenfor" og therm betyr "varme." Derfor er ektotermiske dyr de som er avhengige av miljøet for å opprettholde kroppstemperaturen. … Begrepet «kaldblodig» antyder at disse dyrene er inneen uendelig kamp for å holde seg varm.

Anbefalt:

Interessante artikler
Fant de et skjelett på sutton hoo?
Les mer

Fant de et skjelett på sutton hoo?

Kroppen var savnet fra Sutton Hoo-skipsbegravelsen. Under utgravningen i 1939 ble det ikke funnet spor av menneskebein. Noen arkeologer foreslo at graven må ha vært en cenotaf - et minnesmerke som ikke inneholder noe lik. Hva skjedde med liket på Sutton Hoo?

Ble alle vinstokker slettet?
Les mer

Ble alle vinstokker slettet?

Hva skjedde med Vine? Fra og med 2019 er hele Vine-arkivet ikke lenger tilgjengelig. Innhold som forblir på Vine kan bare lokaliseres ved å bruke den unike URL-en til Vine-kontoen, eller Tweet-URL hvis Vine ble delt med Twitter, hvis den ikke er slettet eller fjernet.

Skal jeg se rommet før katastrofekunstneren?
Les mer

Skal jeg se rommet før katastrofekunstneren?

Det er en fin linje som følges av James Francos The Disaster Artist, men hvis du ikke har sett filmen som inspirerte den, Tommy Wiseau's The Room, trenger du ikke å bekymre deg. I følge regissøren/stjernen er det ikke en forutsetning å se den berømte forferdelige indiefilmen før visning av den nye komedien.