Hva er tentorium cerebelli?

Innholdsfortegnelse:

Hva er tentorium cerebelli?
Hva er tentorium cerebelli?
Anonim

Tentorium cerebelli, den nest største durale refleksjonen, er en halvmåneformet durafold som strekker seg over den bakre kraniale fossa, og skiller den occipitale og temporale hjernehalvdelen fra lillehjernen og infratentorial infratentorial Det bakre fossa/infratentoriale området (nedre bakre del av hjernen) inneholder lillehjernen, tectum, fjerde ventrikkel og hjernestamme (midthjerne, pons og medulla). Tentoriet skiller supratentoriet fra infratentoriet (høyre panel). https://www.ncbi.nlm.nih.gov › CDR0000574573_205

[Figur, hjernens anatomi. The…] - PDQ Cancer Information Summaries

hjernestamme [1, 6]. … Denne durale refleksjonen har en fri og fast margin.

Hva er falx cerebelli og tentorium cerebelli?

En av disse, falx cerebri, er en sigdformet skillevegg som ligger mellom de to hjernehalvdelene. En annen, tentorium cerebelli, gir et sterkt, membranaktig tak over lillehjernen. En tredje, falx cerebelli, rager nedover fra tentorium cerebelli mellom de to cerebellare halvkulene.

Hva er hjernens tentorium?

Tentorium cerebelli (flertall: tentoria cerebellorum) er den nest største duralfolden etter falx cerebri . Den ligger i aksialplanet festet vinkelrett på falx cerebri og deler kraniehulen i supratentorial og infratentorialrom 1. Den har gratis og tilknyttede marger 2.

Hva er funksjonen til falx cerebri og tentorium cerebelli?

Falx cerebri og tentorium cerebelli er durale strukturer som finnes i hjernen. På grunn av rollene som begge strukturene spiller i å begrense hjernebevegelsen, må falxen og tentoriet identifiseres og inkluderes i finite element-modeller av hodet for nøyaktig å forutsi hjernedynamikk under skadehendelser.

Hva er funksjonen til tentorium cerebelli-quizlet?

Falx cerebri skiller de to halvkulene i storhjernen. Falx cerebelli skiller de to halvkulene i lillehjernen. Tentorium cerebelli separerer storhjernen fra lillehjernen.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har mississippi flyway forskjøvet seg?
Les mer

Har mississippi flyway forskjøvet seg?

Fjorårets avlingstall var ned rundt 40 prosent fra 2017-18. Årets tall er ikke fullstendige, men kan være lik fjoråret. En teori har blitt støttet de siste årene om at Mississippi Flyway beveger seg vestover. Er Mississippi Flyway i endring?

Når er allergener høye?
Les mer

Når er allergener høye?

Hvis du har sesongmessige allergier eller høysnue, kan trepollen utløse symptomer på senvinteren eller våren. Ambrosia frigjør pollen om sommeren og høsten. Spesifikasjonene avhenger også av hvor du bor. Allergisesongen kan starte så tidlig som i januar i sørstatene og vare ut i november.

Hva er meningen med teoretiker?
Les mer

Hva er meningen med teoretiker?

: å tenke på eller foreslå ideer om hva som muligens er sant eller ekte: å danne eller foreslå en teori om noe. Se hele definisjonen for teoretisering i English Language Learners Dictionary. Er Theorizer et ord? For å formulere teorier eller en teori;