Hva er cerebellar folia?

Innholdsfortegnelse:

Hva er cerebellar folia?
Hva er cerebellar folia?
Anonim

Før vi ser på de indre cerebellarkretsene, må vi undersøke hvordan alle de små cerebellarfoldene eller gyriene, k alt folia (entall=folium), er organisert. … Hver enkelt folium består av en ytre cerebellar CORTEX (bark, skall, skall), som inneholder tre cellelag, molekylær, Purkinje og granulat.

Hva er funksjonen til Folia?

En enkel forklaring på den evolusjonære introduksjonen av folia til Cb er at det var et middel for å øke overflatearealet og dermed imøtekomme en økning i celleantall, som igjen forenklet anskaffelsen av mer komplekse funksjonelle kretser [3].

Hva er fremtredende cerebellar Folia?

Asymmetriske kortikale og subkortikale hyperintensiteter på aksial T2WI hovedsakelig i bilaterale temporoparietale regioner med involvering av den insulære cortex.

Hvor er Folia of cerebellum?

Generell struktur. Lillehjernen er i den bakre kraniale fossa, under tentorium cerebelli. Sentr alt er den atskilt fra pons og medulla av den fjerde ventrikkelen. Overflaten har mange tverrbuede sprekker mellom smale folder, bladlignende blader.

Hva er funksjonen til lillehjernen?

Cerebellare hemisfærer fungerer i motorisk planlegging, tidspunktet for utbruddet av bevegelser og deres koordinering. Cerebrocerebellum mottar hovedsakelig input fra den primære cerebralemotorisk cortex og de supplerende motoriske områdene via de kontralaterale corticopontocerebellar fibrene.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har mississippi flyway forskjøvet seg?
Les mer

Har mississippi flyway forskjøvet seg?

Fjorårets avlingstall var ned rundt 40 prosent fra 2017-18. Årets tall er ikke fullstendige, men kan være lik fjoråret. En teori har blitt støttet de siste årene om at Mississippi Flyway beveger seg vestover. Er Mississippi Flyway i endring?

Når er allergener høye?
Les mer

Når er allergener høye?

Hvis du har sesongmessige allergier eller høysnue, kan trepollen utløse symptomer på senvinteren eller våren. Ambrosia frigjør pollen om sommeren og høsten. Spesifikasjonene avhenger også av hvor du bor. Allergisesongen kan starte så tidlig som i januar i sørstatene og vare ut i november.

Hva er meningen med teoretiker?
Les mer

Hva er meningen med teoretiker?

: å tenke på eller foreslå ideer om hva som muligens er sant eller ekte: å danne eller foreslå en teori om noe. Se hele definisjonen for teoretisering i English Language Learners Dictionary. Er Theorizer et ord? For å formulere teorier eller en teori;