Er viral meningitt smittsomt?

Innholdsfortegnelse:

Er viral meningitt smittsomt?
Er viral meningitt smittsomt?
Anonim

Er en person med viral hjernehinnebetennelse smittsom? Noen av enterovirusene som forårsaker viral meningitt er smittsom mens andre, som myggbårne virus, ikke kan spres fra person til person. Heldigvis opplever de fleste som er utsatt for disse virusene milde eller ingen symptomer.

Hvor lenge er en person med viral hjernehinnebetennelse smittsom?

Viral hjernehinnebetennelse kan være smittsom fra 3 dager etter at infeksjonen starter til ca. 10 dager etter at symptomene utvikler seg. Bakteriell meningitt er vanligvis mindre smittsom enn viral meningitt. Det er vanligvis smittsomt under inkubasjonsperioden og ytterligere 7 til 14 dager.

Kan jeg få viral hjernehinnebetennelse fra noen andre?

Sopp, parasittisk og ikke-smittsom hjernehinnebetennelse er ikke smittsom. Viral hjernehinnebetennelse er smittsom. Det spres gjennom direkte kontakt med kroppsvæsker, inkludert slim, avføring og spytt. Dråper av infisert væske kan spres og deles med nysing og hosting.

Hvordan får du viral hjernehinnebetennelse?

Behandling. I de fleste tilfeller er det ingen spesifikk behandling for viral meningitt. De fleste som får mild viral hjernehinnebetennelse, blir vanligvis helt frisk på 7 til 10 dager uten behandling. Antiviral medisin kan hjelpe personer med hjernehinnebetennelse forårsaket av virus som herpesvirus og influensa.

Kan du overleve viral hjernehinnebetennelse?

Viral hjernehinnebetennelse er sjelden livstruende, men kangir deg livslange ettervirkninger. Alle årsaker til hjernehinnebetennelse er alvorlige og trenger legehjelp.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hva betyr det når noen er fotogene?
Les mer

Hva betyr det når noen er fotogene?

Ordet fotogen beskriver ser attraktiv ut på fotografier. … Ordet fotogen betydde opprinnelig "produsert eller forårsaket av lys", og ble først brukt til å bety "fotografere godt" i 1928. I dag beskriver det også at det ser bra ut på video eller film.

Kan sukkerbelagt være et adjektiv?
Les mer

Kan sukkerbelagt være et adjektiv?

sukkerbelagt adjektiv (SWEET) Er belagt et adjektiv? -belagt kombineres med fargeadjektiver som "hvit" og "rød", eller ord for typer pels som "pels", for å danne adjektiver som beskriver noen som har på seg en bestemt type pels.

Kan sukkerspinn bli dårlig?
Les mer

Kan sukkerspinn bli dårlig?

Kan sukkerspinn bli dårlig? Spinnspinn har ingen utløpsdato for navnet. Siden hovedingrediensen i denne varen er sukker, kan den vare i flere år uten å endre smaken. Hvordan kan du finne ut om sukkerspinn er dårlig? Hvordan finne ut om sukkerspinn (Fairy Floss) er dårlig?