Hva er en lungeknute?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en lungeknute?
Hva er en lungeknute?
Anonim

En lungeknute er en unormal vekst som dannes i en lunge. Du kan ha en knute på lungen eller flere knuter. Knuter kan utvikle seg i en lunge eller begge. De fleste lungeknuter er godartede (ikke kreftfremkallende).

Hva er sjansene for at lungeknuter er kreft?

Omtrent 40 prosent av lungeknutene viser seg å være kreft. Halvparten av alle pasienter som behandles for en kreftsyk lungeknute lever minst fem år etter diagnosen. Men hvis knuten er én centimeter på tvers eller mindre, øker overlevelsen etter fem år til 80 prosent.

Er lungeknuter noe å bekymre seg for?

De fleste lungeknuter er godartede, eller ikke-kreftfremkallende. Faktisk ender bare 3 eller 4 av 100 lungeknuter opp med å bli kreft, eller mindre enn fem prosent. Men lungeknuter bør alltid vurderes videre for kreft, selv om de er små.

Hvordan behandles lungeknuter?

Dette er et kirurgisk inngrep der en kirurg gjør et kutt gjennom brystveggen inn i lungen for å fjerne knuten. Ytterligere behandling for kreftformede lungeknuter kan omfatte kjemoterapi, strålebehandling og andre kirurgiske inngrep.

Kan en CT-skanning fortelle om en lungeknute er kreft?

Kan en CT-skanning fortelle om en lungeknute er kreft? Det korte svaret er nei. En CT-skanning er vanligvis ikke nok til å fortelle om en lungeknute er en godartet svulst eller en kreftklump. En biopsi er den eneste måten å bekrefte en lungekreftdiagnose.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"