Er lineære par kongruente?

Innholdsfortegnelse:

Er lineære par kongruente?
Er lineære par kongruente?
Anonim

Lineære par er kongruente. Tilstøtende vinkler deler et toppunkt.

Hvorfor er lineære par kongruente?

Et lineært par danner en rett vinkel som inneholder 180º, så du har 2 vinkler hvis mål legger til 180, noe som betyr at de er supplerende. Hvis to kongruente vinkler danner et lineært par, er vinklene rette vinkler. Hvis to kongruente vinkler legger til 180º, inneholder hver vinkel 90º, og danner rette vinkler.

Er lineære par alltid kongruente eller supplerende?

Lineære par er to vinkler som sitter ved siden av hverandre på en linje. De dannes når to linjer (eller segmenter, eller stråler …) krysser hverandre. Lineære par er alltid supplerende, siden målene deres per definisjon summerer seg til en rett linje.

Hvilket par er alltid kongruente?

Når to linjer krysser hverandre danner de to par med motsatte vinkler, A + C og B + D. Et annet ord for motsatte vinkler er vertikale vinkler. Vertikale vinkler er alltid kongruente, noe som betyr at de er like. Tilstøtende vinkler er vinkler som kommer ut av samme toppunkt.

Former kongruente vinkler et lineært par?

Hvis to kongruente vinkler danner et lineært par, så er hver vinkel en rett vinkel. Hvis to vinkler er kongruente og supplerende, er hver vinkel en rett vinkel.

Anbefalt:

Interessante artikler
Kan du dytte noe?
Les mer

Kan du dytte noe?

Bruk verbet douse for å beskrive å dekke noe med vann eller annen væske. … Douse involverer ofte vann, men du kan også dyppe pommes frites i ketchup. Douse kan beskrive handlingen med å slukke et stearinlys, eller til og med slå av et lys. Hva vil det si å svelge noe?

Hvem er den serbiske tennisspilleren?
Les mer

Hvem er den serbiske tennisspilleren?

Novak Djokovic, (født 22. mai 1987, Beograd, Serbia, Jugoslavia [nå i Serbia]), serbisk tennisspiller som var en av spillets fremste utøvere i tidlig på det 21. århundre, da han vant en rekord (delt med Roger Federer og Rafael Nadal) 20 Grand Slam- titler.

Hva er en glem meg ikke baby?
Les mer

Hva er en glem meg ikke baby?

Aborterforeningens forglemmigei-eng var et minnesmerke over babyer som ble mistet under svangerskapet. Den tilbød et spesielt sted å markere de korte livene til de babyene som døde før de ble født. Hva betyr det hvis noen gir deg glemmeg-ikke?