Hva betyr gynandromorfisme?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr gynandromorfisme?
Hva betyr gynandromorfisme?
Anonim

En gynandromorf er en organisme som inneholder både mannlige og kvinnelige egenskaper. Begrepet kommer fra det greske γυνή, kvinne, ἀνήρ, mann, og μορφή, form, og brukes hovedsakelig innen entomologi.

Hva forårsaker gynandromorfisme?

En gynandromorf kan oppstå når sædceller befrukter både egget og den polare kroppen, og de to zygotene kan samhandle og bytte cellekombinasjoner. Hybridisering, bakterielle og virale infeksjoner, temperaturvariasjoner og mutasjoner har også vært involvert i utviklingen av gynandromorfer.

Hvor vanlig er gynandromorfisme?

Det påvirker omtrent én av 10 000 sommerfugler, og det merkes oftere enn hos andre arter fordi forskjellene i insektets livlige vinger kan være slående. Det finnes en rekke teorier om hvordan gynandromorfi oppstår.

Hva forårsaker gynandromorfisme hos fugler?

Årsaken varierer. Krumm mener at gynandromorfi hos reker skyldes en epigenetisk endring som tar mannlige celler og gjør dem til hunner. Hos fugler ser det ut til at gynandromorfi oppstår fra en feil celledeling tidlig i utviklingen.

Hva heter halv mann halv kvinne?

I reproduktiv biologi er en hermafroditt (/hɜːrˈmæfrədaɪt/) en organisme som har begge typer reproduktive organer og kan produsere både kjønnsceller assosiert med mannlige og kvinnelige kjønn.

Anbefalt: