Hvorfor betyr meningoencefalitt?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor betyr meningoencefalitt?
Hvorfor betyr meningoencefalitt?
Anonim

Meningitt er en infeksjon og betennelse i væsken og tre membraner (meninges) som beskytter hjernen og ryggmargen.

Hva forårsaker meningoencefalitt?

Smittsomme årsaker til hjernehinnebetennelse og encefalitt inkluderer bakterier, virus, sopp og parasitter. For noen individer er miljøeksponering (som en parasitt), nylig reise eller en immunkompromittert tilstand (som HIV, diabetes, steroider, kjemoterapibehandling) viktige risikofaktorer.

Hva skjer meningoencefalitt?

Hjernehinnebetennelse er en infeksjon i membranene (meninges) som beskytter ryggmargen og hjernen. Når membranene blir infisert, svulmer de opp og trykker på ryggmargen eller hjernen. Dette kan forårsake livstruende problemer. Meningitt-symptomer kommer plutselig og forverres raskt.

Hva er forskjellen mellom meningitt og meningoencefalitt?

Hjernehinnebetennelse er en betennelse i de tre membranene som dekker hjernen og ryggmargen (hjernehinnene). Encefalitt er en betennelse i hjernen. Meningoencefalitt er en betennelse i både hjernen og hjernehinnene.

Hvor lenge varer meningoencefalitt?

Behandling. I de fleste tilfeller er det ingen spesifikk behandling for viral meningitt. De fleste som får mild viral hjernehinnebetennelse, blir vanligvis helt frisk i løpet av 7 til 10 dager uten behandling. Antiviral medisin kan hjelpe personer med hjernehinnebetennelse forårsaket av virus som f.ekssom herpesvirus og influensa.

Anbefalt: