Hva er cbi i India?

Innholdsfortegnelse:

Hva er cbi i India?
Hva er cbi i India?
Anonim

The Central Bureau of Investigation er det fremste etterforskningsbyrået i India. Virker under jurisdiksjonen til departementet for personell, offentlige klager og pensjoner, regjeringen i India.

Hva er rollen til CBI i India?

CBI er det viktigste etterforskningsorganet til GOI. Det er ikke et lovpålagt organ; den henter sine fullmakter fra Delhi Special Police Establishment Act, 1946. Dens viktige rolle er å forhindre korrupsjon og opprettholde integritet i administrasjonen.

Hva er forskjellen mellom CBI og CID i India?

CID er en avdeling av det indiske statspolitiet, som etterforsker lovbrudd begått i staten. CBI er et etterforskningsorgan i sentralregjeringen, som etterforsker lovbruddene som har nasjonal eller internasjonal interesse.

Hvem kan søke om CBI?

Aldersgrense for å bli CBI-offiser: Aldersgrensen for å søke om underinspektør i Central Bureau of Investigation (CBI) er 20-30 år. 20–30 år for generell kategori, 20–33 år for OBC-kategori, 20–35 år for SC/ST-kategori.

Kan en CBI-offiser bære en pistol?

Kan en CBI-offiser bære en pistol? Standardpistolen de bruker er Glock-pistolen som er laget av USA. Det er også det faktum at ikke alle de 5000 personell i CBI bærer en pistol, bare advokatene og offiserene eller personellet som er involvert i etterforskningen bærer en pistol hvis de føler det er nødvendig.

Anbefalt: