Gjør alle antihistaminer døsige?

Innholdsfortegnelse:

Gjør alle antihistaminer døsige?
Gjør alle antihistaminer døsige?
Anonim

Det finnes mange typer antihistamin. De er vanligvis delt inn i 2 hovedgrupper: antihistaminer som får deg til å føle deg søvnig – som klorfenamin (inkludert Piriton), hydroksyzin og prometazin. antihistaminer som ikke er døsige som er mindre sannsynlig at du føler deg trøtt – som cetirizin, fexofenadin og loratadin.

Finnes det et antihistamin som ikke forårsaker døsighet?

Det er mye mindre sannsynlighet for at disse antihistaminene forårsaker døsighet: Cetirizine (Zyrtec, Zyrtec Allergy) Desloratadine (Clarinex) Fexofenadine (Allegra, Allegra Allergy)

Gjør alle antihistaminer deg søvnig?

Selv om noen reseptfrie antihistaminer kan forårsake døsighet, anbefales ikke rutinemessig bruk av dem for å behandle søvnløshet. Antihistaminer, hovedsakelig brukt til å behandle symptomer på høysnue eller andre allergier, kan indusere døsighet ved å virke mot et kjemikalie produsert av sentralnervesystemet (histamin).

Hvilket antihistamin har minst beroligende effekt?

Forskning tyder på at fexofenadine er den minst beroligende av de nyere antihistaminene. I følge rapporter om legemiddelsikkerhetsovervåking er det mindre sannsynlig at loratadin og fexofenadin forårsaker sedasjon enn cetirizin.

Hvilke antihistaminer får deg til å føle deg døsig?

Klorfenamin er kjent som et døsig antihistamin, da det kan få deg til å føle deg trøtt. Ikke-døsige antihistaminer har mindre sannsynlighet for å ha denne effekten. Disse inkluderercetirizin, fexofenadin eller loratadin. De fleste foretrekker å ta et antihistamin som ikke er døsig, da det er mindre sannsynlig at det forstyrrer hverdagsrutinen.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hva betyr nevropatisk?
Les mer

Hva betyr nevropatisk?

: skade, sykdom eller dysfunksjon av en eller flere nerver, spesielt i det perifere nervesystemet, som typisk er preget av brennende eller skyende smerter, nummenhet, prikking eller muskelsvakhet eller atrofi, er ofte degenerativ, og er vanligvis forårsaket av skade, infeksjon, sykdom, narkotika, giftstoffer eller vitaminmangel … Hvordan føles nevropatisk smerte?

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?
Les mer

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?

Hvis du vil forsikre deg om at innholdet ditt ikke blir avvist på grunn av plagiering, bør du beholde turnitin-prosenten nesten 20% til 30%. Turnitin-poengsum på 20 % er ideell poengsum og er akseptabel nesten over alt. Hva er akseptabel prosentandel for Turnitin?

Hva betyr Pria-navnet?
Les mer

Hva betyr Pria-navnet?

Pria, Priya. Priya eller Pria (sanskrit: प्रिया Priyā kvinne, som betyr "kjære, elskede") er et vanlig fornavn i India og et fornavn som også brukes i Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Thailand. Er Priya et godt navn? Priya er et veldig populært fornavn i India, og kan også finnes i land som Nepal, Sri Lanka og Thailand.