Hvor skjer endogene prosesser?

Innholdsfortegnelse:

Hvor skjer endogene prosesser?
Hvor skjer endogene prosesser?
Anonim

Svar: Forklaring: Endogene prosesser er prosesser som dannes eller forekommer under jordens overflate.  De viktigste endogene prosessene er folding og forkastning (eller tektoniske bevegelser).  De påfølgende endogene prosessene er vulkanisme, metamorfose og jordskjelv.

Hvor vil endogene prosesser finne sted?

Hva er endogen prosess?  Endogene prosesser er geologiske prosesser som skjer under jordens overflate.  Det er assosiert med energi som har sin opprinnelse i det indre av den faste jorden.

Hvor skjer eksogene prosesser?

Eksogene prosesser inkluderer geologiske fenomener og prosesser som oppstår eksternt til jordens overflate. De er genetisk relatert til atmosfæren, hydrosfæren og biosfæren, og derfor til prosesser med forvitring, erosjon, transport, avsetning, denudering osv.

Hvorfor finner eksogene og endogene prosesser sted?

Fenomenet med nedslitning av relieffvariasjoner av jordens overflate gjennom erosjon er kjent som gradering. De endogene kreftene hever eller bygger kontinuerlig opp deler av jordoverflaten, og derfor klarer ikke de eksogene prosessene å jevne ut relieffvariasjonene av jordoverflaten..

Hva driver de endogene prosessene på jorden?

Endogene (intern opprinnelse) prosesser drives av jordens indre varme, som igjen er et resultat avradioaktivt forfall av grunnstoffer dypt under overflaten. Denne varmen bobler oppover og gir en enorm drivkraft som bøyer, sprekker, løfter og beveger jordens stive ytre lag.

Anbefalt: