Vil drusen forsvinne?

Innholdsfortegnelse:

Vil drusen forsvinne?
Vil drusen forsvinne?
Anonim

Det er ingen behandling tilgjengelig for drusen, og noen ganger forsvinner de av seg selv, men hvis en øyelege oppdager drusen under netthinnen din under en øyeundersøkelse, vil de sannsynligvis ønske å overvåk øynene dine regelmessig for endringer.

Betyr drusen alltid makuladegenerasjon?

Drusen er vanligvis assosiert med aldersrelatert makuladegenerasjon hos personer over 60 år; de kan imidlertid oppstå som arvelige degenerasjoner hos unge mennesker. Drusen er en risikofaktor for makuladegenerasjon, men å ha drusen betyr IKKE at du har makuladegenerasjon.

Kan synsnervens drusen forsvinne?

Det finnes ingen beviste forebyggende tiltak eller behandlinger for optisk nervedruse. Heldigvis er symptomene svært sjeldne, selv om drusen er alvorlig. For den sjeldne personen som har symptomatisk synstap som ikke skyldes en koroidal neovaskulær membran, kan glaukomdråper for å senke øyetrykket prøves.

Hvilken prosentandel av mennesker har drusen?

Resultater: Prevalensen av drusen var 30 % i aldersgruppen 20–24 år; 35,9 % i alderen 25–29; 23,7 % i alderen 30–34 år; 35,9 % i alderen 35–39 år; 47,2 % i alderen 40–44 og 48,6 % i alderen 45–49 år. Drusens størrelse var hovedsakelig < 63u, med de fleste drusen som svært små: 79,5 % av øynene med drusen hadde drusen 63um 125um.

Kan drusen forårsake dobbeltsyn?

Selv om synsnerven drusen vanligvis ikke påvirker synet, kan perifert synstap forekomme.

Anbefalt: