Hvorfor sølvbromid lagret i mørke flasker?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor sølvbromid lagret i mørke flasker?
Hvorfor sølvbromid lagret i mørke flasker?
Anonim

Sølvklorid Sølvklorid Sølvklorid er en kjemisk forbindelse med den kjemiske formelen AgCl. Dette hvite krystallinske faststoffet er velkjent for sin lave løselighet i vann (denne oppførselen minner om kloridene til Tl+ og Pb2 +). https://en.wikipedia.org › wiki › Silver_chloride

Sølvklorid - Wikipedia

dekomponerer til sølv og klor gass når den utsettes for sollys. Mørkfargede flasker avbryter lysets vei slik at lyset ikke kan nå sølvklorid i flaskene, og dets nedbrytning forhindres.

Hvorfor lagres sølvbromid i mørke flasker i laboratoriene skriv den kjemiske ligningen for å rettferdiggjøre svaret?

Svar: Sølvbromid er et fotolytisk stoff, dvs. det brytes ned i nærvær av sollys gjennom fotonedbrytningsreaksjon. Det er derfor den lagres i mørkefargede flasker i laboratorier.

Hvorfor bør sølvbromid holdes unna sollys?

Sølvbromid (AgBr) når det holdes på åpne overflater vil bli eksponert for luft og en kjemisk reaksjon vil oppstå som fører til dannelse av sølv- og bromidgass. AgBr Ag+ + Br-. Derfor lagres den alltid i brune flasker borte fra sollys.

Hva skjer når sølvbromid utsettes for sollys?

Sølvbromid er en lysfølsom forbindelse som er den blir sp altet når den utsettes for lys. Så når sølvbromid ereksponert for sollys, sp altes det for å gi sølvmetall og bromgass frigjøres. Reaksjonen kalles en fotolysereaksjon.

Når sølvbromid utsettes for sollys blir det grått på grunn av?

Denne nedbrytningsreaksjonen kalles også fotokjemiske reaksjoner. AgBr konverteres til grå farge. sølvbromid blir til grå farge ved å absorbere fotoelektroner fra solstråler.

Anbefalt:

Interessante artikler
Når døde nedra volz?
Les mer

Når døde nedra volz?

Nedra Volz var en amerikansk skuespillerinne. På TV portretterte hun tante Iola på All in the Family, Adelaide Brubaker på Diff'rent Strokes, Emma Tisdale på The Dukes of Hazzard og Winona Beck på Filthy Rich. Hvordan døde Nedra Volz?

Spiser duer duemat?
Les mer

Spiser duer duemat?

Sorgduer Sorgduer Flykting finner sted om ca. 11–15 dager, før squabbene er fullvoksne, men etter at de er i stand til å fordøye voksenmat. De blir i nærheten for å bli matet av faren i opptil to uker etter flying. Sørgende duer er produktive oppdrettere.

Hvem er dan i krasjlanding på deg?
Les mer

Hvem er dan i krasjlanding på deg?

'Crash Landing on You' andre hovedstjerner skal angivelig date. Både Seo Dan (Seo Ji-Hye) og Gu Seung Joon (Kim Jung-Hyun) i en scene fra "Crash Landing on You." Hva skjer med at Dan krasjlander på deg? Når Seung-jun er i ferd med å reise fra Nord-Korea, får han vite at Dan blir holdt fanget, og han drar for å redde henne.