Hva er palperende lymfeknuter?

Innholdsfortegnelse:

Hva er palperende lymfeknuter?
Hva er palperende lymfeknuter?
Anonim

Palpasjon av lymfeknutene gir informasjon om mulig tilstedeværelse av en ondartet eller inflammatorisk prosess og lokalisering eller generalisering av denne prosessen.

Hva betyr det hvis en lymfeknute er følbar?

Lymphadenopati refererer til lymfeknuter som er unormale i størrelse (f.eks. større enn 1 cm) eller konsistens. Palpable supraclavicular, popliteal og iliac noder, og epitrochleære noder større enn 5 mm, anses som unormale. Harde eller sammenfiltrede lymfeknuter kan tyde på malignitet eller infeksjon.

Hvilke lymfeknuter bør palperes?

hovedlymfeknutene i hode- og nakkeområdet skal palperes med pasienten i oppreist stilling. Funn som bør noteres i pasientjournalen inkluderer forstørrede palpable noder, faste noder, ømme noder og om de palpable nodene er enkeltstående eller tilstede i grupper.

Hva er normale funn ved palpering av lymfeknuter?

En normal lymfeknute er liten, omtrent 3-7 mm, vanligvis spoleformet, glatt, skarpkantet, elastisk i konsistensen, ikke smeltet sammen med huden eller underliggende vev og er ikke smertefull under palpasjon. En normal lymfeknute i nakken er knapt merkbar. Under palpasjon føles de som elastiske kuler (8).

Hvordan palperer du lymfeknuter?

Hvordan sjekke lymfeknuter i hodet og nakken

  1. Med fingertuppene, i en forsiktig sirkelbevegelse føl lymfeknutene vist.
  2. Start med nodene foran øret (1) og følg deretter i rekkefølge like over kragebeinet (10)
  3. Kontroller alltid nodene dine i denne rekkefølgen.
  4. Sjekk begge sider for sammenligning.

Anbefalt: