Er ektopiske beats farlige?

Innholdsfortegnelse:

Er ektopiske beats farlige?
Er ektopiske beats farlige?
Anonim

Som de fleste årsaker til hjertebank, er ektopiske slag vanligvis harmløse og betyr ikke at du har en alvorlig hjertesykdom. De krever vanligvis ingen behandling med mindre de forekommer veldig ofte eller er svært alvorlige. Hjertebank og ektopiske slag er vanligvis ikke noe å bekymre seg for. Årsaken er ofte ukjent - eller 'idiopatisk'.

Kan ektopiske slag skade hjertet ditt?

Sjelden er ektopiske beats mer seriøse. Deres tilstedeværelse kan være et tegn på at det er et problem med hjertet. I tillegg kan de ektopiske slagene føre til at hjertefunksjonen forverres.

Hva kan forårsake ektopiske hjerteslag?

Ektopiske slag kan være forårsaket eller forverret av røyking, alkoholbruk, koffein, sentralstimulerende medisiner og noen gatemedisiner. Ektopiske hjerteslag er sjeldne hos barn uten hjertesykdom som var tilstede ved fødselen (medfødt). De fleste ekstra hjerteslag hos barn er PAC. Disse er ofte godartede.

Er det norm alt å ha ektopiske slag hver dag?

Hjertebank og ektopiske beats er vanligvis ikke noe å bekymre seg for. Nesten hver person vil ha minst noen få ektopiske sykdommer hver dag, men de aller fleste vil ikke legge merke til noen av dem. De kan tenkes på som et helt norm alt hjertefenomen.

Hvordan føles ektopiske beats?

Noen mennesker føler det ekstra ektopiske beatet, men oftere føler folk den kraftigere normale takten som kommer etter pausen. Folk oftebeskriv dette som en fladder, flipp eller bankende følelse. Disse ektopiske slagene kan føre til at pulsen føles uregelmessig.

Anbefalt: