Hvordan fungerer ionoforer?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer ionoforer?
Hvordan fungerer ionoforer?
Anonim

Ionoforer er en klasse antibiotika som brukes i storfeproduksjon for å endre gjæringsmønstre for vom. De er ikke bakteriedrepende (de dreper ikke bakteriene); de hemmer rett og slett funksjonaliteten og evnen til å reprodusere.

Hva er eksempler på ionoforer?

ionoforforbindelser inkluderer monensin (Coban, Rumensin, Rumensin CRC, Kexxtone), lasalocid (Avatec, Bovatec), salinomycin (Bio-cox, Sacox), narasin (Monteban, Maxiban), maduramicin (Cygro), laidlomycin (Cattlyst) og semduramicin (Aviax).

Er ionoforer dårlige for mennesker?

Mens de ikke brukes på mennesker på grunn av toksisitet, kan bruk av ionoforer fortsatt medføre risiko, på grunn av muligheten for kryssresistens eller samseleksjon (fig. 1). Resistens mot ethvert medikament kan være ledsaget av kryssresistens mot andre antibiotika.

Hva er hovedklassene av ionoforer?

Det finnes to typer ionoforer: kanaldannere, som kombineres for å danne en kanal i membranen som ioner kan strømme gjennom; og mobile ionebærere, som transporterer ioner over en membran ved å danne et kompleks med ionet.

Er Bovatec et antibiotikum?

Lasalocidnatrium (Bovatec®) er et polyeterantibiotikum produsert ved fermentering av Streptomyces lasaliensis og ligner på monensin og salinomycin 1-. Det brukes til forebygging av koksidiose av slaktekylling(Avat5c®) og er også en effektiv koksidiostatika hos drøvtyggere6- 8.

Anbefalt: