Vil det nittende århundre skrives med store bokstaver?

Innholdsfortegnelse:

Vil det nittende århundre skrives med store bokstaver?
Vil det nittende århundre skrives med store bokstaver?
Anonim

Noen grammatikere bruker nittende århundre fordi de ser det som en bestemt tidsperiode. Andre sier at du bør små bokstaver i århundrer. … Med sin pålitelige tidsreisemaskin prøvde Jane å komme frem til det attende århundre, (Valgfritt, men de fleste grammatikere skriver nummererte århundrer med små bokstaver.)

Er det nittende eller nittende århundre?

Begge bruksformene er korrekte: "1800-tallet" og "det 19. (eller nittende) århundre." Siden årene på det nittende århundre begynner med tallene "18", kalles det også "1800-tallet" (uttales atten hundre). Ingen apostrof er nødvendig før s. 1800-tallet var en tid med industrialisering.

Blir du med stor bokstav i fjortende århundre?

Det er ikke uvanlig at folk bruker århundrer med store bokstaver: f.eks. «Fjortende århundre» i stedet for «fjortende århundre». Dette er imidlertid feil, siden «århundre» er et mål for tid, som «uke» eller «måned», ikke et egennavn.

Har århundre en kapital?

Spesifikke perioder, epoker, historiske hendelser osv.: disse skal alle skrives med store bokstaver som egennavn. … Men århundrer-og tallene før dem-er ikke med store bokstaver.

Bør det tjueførste århundre skrives med store bokstaver?

tjueførste århundre? Mitt korte svar for alle spesifiserte sammenhenger er det tjueførste århundre. Med mindre århundrets navn begynner en setning eller er en del avet egennavn, det er skrevet med alle små bokstaver: Vi lever i det tjueførste århundre.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?
Les mer

Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?

En matrise A kan ha mest én invers. Inversen av en inverterbar matrise er betegnet A-1. Når en matrise er inverterbar, er dens invers også, og dens inverses invers er seg selv, (A-1)-1=A. Dermed er det høyst én invers. Hva er antall inversjoner i en matrise?

Hvorfor bruke paddock-stativ?
Les mer

Hvorfor bruke paddock-stativ?

Selv om du jobber på en del av motorsykkelen som ikke krever at du roterer hjulet, sørger paddockstativet for at motorsykkelen står oppreist og ikke lener til siden. Dette er ganske nyttig når du tapper oljen fra en motorsykkelmotor. Står paddock bra?

Betyr ikke skyldig uskyldig?
Les mer

Betyr ikke skyldig uskyldig?

Mens begrepet 'ikke skyldig' i lekebruk ofte er synonymt med 'uskyldig', er de ikke det samme i amerikansk strafferettsvitenskap. 'Ikke skyldig' er et juridisk funn fra juryen om at påtalemyndigheten ikke har oppfylt bevisbyrden. Hva kvalifiserer som uskyldig?