Hva er et fremmedfrykt?

Innholdsfortegnelse:

Hva er et fremmedfrykt?
Hva er et fremmedfrykt?
Anonim

Et xenobiotikum er et kjemisk stoff som finnes i en organisme som ikke er naturlig produsert eller forventet å være tilstede i organismen. Det kan også dekke stoffer som er tilstede i mye høyere konsentrasjoner enn det som er vanlig.

Hva er xenobiotika og deres eksempler?

Xenobiotika er et begrep som brukes for å beskrive kjemiske stoffer som er fremmede for dyrelivet og inkluderer således eksempler som plantebestanddeler, legemidler, plantevernmidler, kosmetikk, smaksstoffer, dufter, mat tilsetningsstoffer, industrikjemikalier og miljøgifter.

Hva er meningen med xenobiotika?

Xenobiotika har blitt definert som kjemikalier som en organisme er eksponert for som er ekstrinsiske til den normale metabolismen til den organismen. Uten stoffskifte ville mange fremmedlegemer nå giftige konsentrasjoner. Mest metabolsk aktivitet inne i cellen krever energi, kofaktorer og enzymer for å oppstå.

Hva er fremmedbiotiske Hvorfor er de gjenstridige?

Meaning of Xenobiotic Compounds:

Mikroorganismer er også i stand til å bryte ned mange av de xenobiotiske forbindelsene, men de er ikke i stand til å bryte ned mange andre. Forbindelsene som motstår biologisk nedbrytning og dermed vedvarer i miljøet kalles gjenstridige.

Hvorfor er xenobiotika viktig?

Enzymer som metaboliserer xenobiotika er svært viktige for farmasøytisk industri da de er ansvarlige for nedbryting avnarkotika. På samme måte påvirker fremmedfedtende transportører også hvor lenge legemidler er tilstede i kroppen.

Anbefalt: