Hvordan fungerer katalase?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer katalase?
Hvordan fungerer katalase?
Anonim

Catalase er et enzym i leveren som bryter ned skadelig hydrogenperoksid til oksygen og vann. Når denne reaksjonen skjer, slipper oksygengassbobler ut og danner skum. Desinfiser alle overflater som den rå leveren berører under denne aktiviteten.

Hvordan hjelper katalase kroppen?

Catalase er et av de viktigste antioksidantenzymene. Siden den bryter ned hydrogenperoksid til ufarlige produkter som vann og oksygen, brukes katalase mot en rekke oksidativt stressrelaterte sykdommer som et terapeutisk middel.

Hvordan bryter katalase ned hydrogenperoksid til vann og oksygen?

Når enzymet katalase kommer i kontakt med substratet, hydrogenperoksid, begynner det å bryte det ned til vann og oksygen. Oksygen er en gass og ønsker derfor å unnslippe væsken.

Hvordan øker katalasen?

I leverceller må for eksempel det giftige kjemiske hydrogenperoksidet brytes ned til de ufarlige produktene, vann og oksygen. Hvis denne reaksjonen skjer for sakte, kan hydrogenperoksid bygge seg opp og forgifte cellen. … Leverceller produserer enzymet katalase for å fremskynde oppover nedbrytningen av hydrogenperoksid.

Hvordan binder katalase seg til hydrogenperoksid?

Catalase utfører sin raske destruksjon av hydrogenperoksid i to trinn. Først et molekyl av hydrogenperoksid binder og brytes fra hverandre. Ett oksygenatom ekstraheres ogfestet til jernatomet, og resten frigjøres som ufarlig vann. Deretter binder et andre hydrogenperoksidmolekyl.

Anbefalt: