For svulmende is eller varme?

Innholdsfortegnelse:

For svulmende is eller varme?
For svulmende is eller varme?
Anonim

“Ice er et godt valg de første 72 timene etter en skade fordi det bidrar til å redusere hevelse, som forårsaker smerte. Varme, på den annen side, hjelper med å lindre stive ledd og slappe av muskler.

Er varme eller kulde bedre mot hevelser?

Varme øker strømmen av blod og næringsstoffer til et område av kroppen. Det fungerer ofte best ved morgenstivhet eller for å varme opp muskler før aktivitet. Forkjølelse bremser blodstrømmen, reduserer hevelse og smerte. Det er ofte best for kortvarige smerter, for eksempel fra en forstuing eller en belastning.

Reduserer varme hevelse?

Bruk aldri varme der hevelse er involvert fordi hevelse er forårsaket av blødning i vevet, og varmen trekker bare mer blod til området. Oppvarming av vev kan gjøres med en varmepute, eller til og med et varmt, vått håndkle.

Hvordan reduserer is hevelse?

Ising av en skade skjer vanligvis umiddelbart etter at skaden oppstår. Bruk av en kald kompress eller ispose på en anstrengt muskel kan redusere betennelse og nummen smerte i området. Ising er effektivt for å redusere smerte og hevelse fordi kulden trekker sammen blodårene og reduserer sirkulasjonen til området.

Kan hevelse gå over av seg selv?

Litt hevelse vil vanligvis gå over av seg selv. Hjemmebehandling kan bidra til å lindre symptomene. Hevelse og smerte er svært vanlig med skader. Når du har hevelse, bør du se etter andre symptomer på skade som kanmå vurderes av legen din.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har bedemannen en bror?
Les mer

Har bedemannen en bror?

Mark William Calaway, er en amerikansk pensjonert profesjonell bryter. Han er mest kjent for sin karriere i WWE fra 1990 til 2020 under ringnavnet The Undertaker. Er brødrene Undertaker og Kane i virkeligheten? Mark Calaway-bror: I årevis trodde WWE-fans at Undertaker (Mark Calaway) og Kane (Glenn Jacobs) var faktiske halvbrødre.

Er seacliff-stranden privat?
Les mer

Er seacliff-stranden privat?

Ikke langt fra North Berwick ligger den skjulte perlen Seacliff Beach, som er ideell hvis du vil unngå folkemengdene. Denne private stranden er stort sett uberørt og tiltrekker seg surfere, hundevandrere og sommerpiknikere hele året, mens bilinnkjøring til dette området kontrolleres av en myntoperert barriere.

Hvordan dele skumblomst?
Les mer

Hvordan dele skumblomst?

Du kan formere skumblomst ved å dele tette, veletablerte klumper på senhøsten. Plant divisjonene en til to fot fra hverandre der de vil fylle ut plassen. Alternativt kan du fjerne noen av løperne over bakken og plante dem på nytt med en gang.