Hva mener du med kryptoftalmos?

Innholdsfortegnelse:

Hva mener du med kryptoftalmos?
Hva mener du med kryptoftalmos?
Anonim

Cryptophthalmos er en tilstand med øyelokkmisdannelse med et underliggende misdannet øye. Det finnes komplette, ufullstendige og symblepharon-varianter. Huden i fullstendig kryptoftalmos strekker seg uavbrutt fra pannen til kinnet.

Hva er entropion?

Entropion er en tilstand der øyelokket ditt, vanligvis det nedre, er vendt innover slik at øyevippene gnis mot øyeeplet, og forårsaker ubehag. Entropion (en-TROH-tisse-på) er en tilstand der øyelokket vender innover slik at øyevippene og huden gnis mot øyeoverflaten.

Hva betyr Lagophthalmos?

Lagophthalmos er den ufullstendige eller defekte lukkingen av øyelokkene. Manglende evne til å blunke og effektivt lukke øynene fører til eksponering av hornhinnen og overdreven fordampning av tårefilmen.

Hva forårsaker Fraser-syndrom?

Fraser syndrom er forårsaket av endringer (mutasjoner) i genene FRAS1, FREM1, FREM2 eller GRIP1). Mer spesifikt er Fraser syndrom 1 (FRASRS1) forårsaket av mutasjoner i Fraser ekstracellulære matrisekompleks underenhet 1 (FRAS1) gen.

Hva er mikroftalmosen?

Microphthalmos også k alt mikroftalmi, er en alvorlig utviklingsforstyrrelse i øyet der ett eller begge øyne er unorm alt små og har anatomiske misdannelser.

Anbefalt: