For adduktor spasmodisk dysfoni?

Innholdsfortegnelse:

For adduktor spasmodisk dysfoni?
For adduktor spasmodisk dysfoni?
Anonim

Botulinumtoksin vil lindre symptomene på de fleste tilfeller av adduktor spasmodisk dysfoni og er nyttig i mange tilfeller av abduktor spasmodisk dysfoni. Atferdsterapi (stemmeterapi) er en annen form for behandling som kan virke for å redusere symptomer i milde tilfeller.

Hvordan behandles adduktor spasmodisk dysfoni?

Det finnes foreløpig ingen kur mot spasmodisk dysfoni, men behandling kan bidra til å redusere symptomene. Den vanligste behandlingen er injeksjon av svært små mengder botulinumtoksin direkte inn i de berørte musklene i strupehodet.

Hva forårsaker adduktorspasmodisk dysfoni?

Forskere tror det kan være forårsaket av et problem i hjernens basalganglier. Dette er området som hjelper til med å koordinere muskelbevegelser. Spasmodisk dysfoni kan være arvelig. Det kan starte etter forkjølelse eller influensa, skade på taleboksen, langvarig stemmebruk eller stress.

Hva er det mest effektive behandlings alternativet for spasmodisk dysfoni?

Botulinumtoksinterapi. Den ideelle behandlingen for spasmodisk dysfoni (SD) er ikke identifisert. For tiden støtter American Academy of Otolaryngology - Head and Neck Surgery injeksjon av små mengder botulinumtoksin i strupehodet som den primære behandlingsmetoden.

Hvordan behandler du muskelspenningsdysfoni?

  1. Stemmeterapi – Dette er den vanligste behandlingen for MTD. Det kaninkludere resonansstemmeteknikker og massasje.
  2. Botox-injeksjoner – Botox brukes noen ganger sammen med stemmeterapi for å få taleboksen til å stoppe spasmer.

Anbefalt: