Hva er stol i luftfart?

Innholdsfortegnelse:

Hva er stol i luftfart?
Hva er stol i luftfart?
Anonim

Et fly med kort start og landing har krav til kort rullebane for start og landing. Mange STOL-designede fly har også ulike arrangementer for bruk på rullebaner med tøffe forhold.

Hva definerer et STOL-fly?

Akronymet STOL brukes i luftfarten som en forkortelse for Short Take Off and Landing, og det refererer til lengden på rullebanen, land eller vann som kreves for starter og landinger. Et STOL-fly er definert som et fly som er ideelt for starter og landinger i et lite område på land eller vann.

Hva er STOL i RC-fly?

Kort start og landing (STOL) RC-fly krever bare en kort rullebane for å ta av og lande fra. De håndterer et bredt utvalg av terreng, inkludert fortau, gress, skitt og i noen tilfeller vann. Mange STOL rc-fly er flytende og har valgfrie flytere som kan kjøpes separat.

Hvor mye rullebane trenger en STOL?

De fleste fly av denne typen krever en rullebane ikke mer enn 150 meter (500 fot) lang, som er omtrent 10 ganger kortere enn den gjennomsnittlige rullebanen.

Er STOL-fly trygge?

Jo langsommere flyet nærmer seg, jo sikrere og mer pålitelig er operasjonen for STOL-fly for en gitt rullebanelengde. Omvendt, jo kortere rullebanen er, desto større reduksjon i pålitelighet for en gitt innflygingshastighet. Væranlegg for innkjøring må være mye mer nøyaktige enn de er påpresent.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken prosess binder karbon?
Les mer

Hvilken prosess binder karbon?

Karbon er sekvestrert i jord av planter gjennom fotosyntese og kan lagres som organisk karbon i jord (SOC). Hva er prosessen med karbonbinding? Karbonbinding er prosessen for å fange og lagre atmosfærisk karbondioksid. Det er én metode for å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren med mål om å redusere globale klimaendringer.

Snøer det i minoa?
Les mer

Snøer det i minoa?

Minoa gjennomsnittlig 105 tommer snø per år. Har Turkmenistan snø? Det regner eller snør sjelden i Turkmenistan. Nedbør er i gjennomsnitt 80 mm i året, i fjellområder når den 300-400 mm. Hovedsakelig skjer snø og nedbør i perioden desember til mars;

Hvem sang opprinnelig rock på?
Les mer

Hvem sang opprinnelig rock på?

"Rock On" er en sang skrevet av den engelske sangeren David Essex. Opprinnelig spilt inn i 1973 og utgitt som singel av Essex, ble den en internasjonal hit. I 1989 spilte den amerikanske skuespilleren og sangeren Michael Damian inn en coverversjon som gikk til nummer én på Billboard Hot 100-listen.