Hvilken alder kan en studhest avle?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken alder kan en studhest avle?
Hvilken alder kan en studhest avle?
Anonim

Selv om de fleste hingster begynner å produsere sæd så tidlig som 12 til 14 måneder, er de fleste minst 15 måneder eller eldre før de kan avle. Få hingster brukes på avl før de er to år gamle, og de fleste hingster oppnår full reproduksjonskapasitet rundt tre års alder.

Hvor gammel kan en hingst begynne å avle?

Selv om produksjonen av sædceller begynner så tidlig som i 12 til 14 måneders alder hos de fleste hingstene, anbefaler resultater fra en rekke forskningsforsøk å vente til hingsten er 3 år gammel før du bruker den som avlshingst.

Kan et årskull avle?

De fleste åringer og toåringer kan og vil avle under gode omstendigheter. Det er sannsynligvis ikke en hestepraksis uten en førstehåndshistorie om det drektige hoppeføllet som bare var med et føll inntil et års alder. Så sikkert, mange ganske unge føller kan være fruktbare.

I hvilken alder blir et føll fruktbart?

Velkjent medlem. Føler kan bli fruktbare fra 6-12 måneder avhengig av individet, og det vil selvfølgelig være unntak som kommer litt tidligere eller senere.

Hvor gammel kan en hingst dekke en hoppe?

Velkjent medlem. Ja det kan de, de er teknisk fertile fra 6 måneder og utover, selv om du ikke ser dem interessert i hoppene, gjør de kanskje gjerningen om natten når det er kjøligere!!

Anbefalt:

Interessante artikler
Er felleskonti en del av et dødsbo?
Les mer

Er felleskonti en del av et dødsbo?

Når en felles kontoinnehaver blir ufør eller ute av stand til å ta ut penger av en eller annen grunn, kan den andre kontoinnehaveren vanligvis bruke bankkontoen på samme måte som før. … I dette tilfellet er felleskontoen ikke gjenstand for skiftebehandling og anses ikke som en del av avdødes bo.

Ble laget jet dreiebenker?
Les mer

Ble laget jet dreiebenker?

Hovedkontor i La Vergne, Tennessee, produserer og markedsfører JPW Industries, Inc. et bredt spekter av maskiner og utstyr under merkevarene JET, Powermatic, Wilton, Edwards og Promac. Er jetmetall dreiebenker bra? Det viktigste som gjør Jet Dreiebenker fantastiske er at de er enkle å bruke og har god byggekvalitet.

Hvor kommer artisjokker fra?
Les mer

Hvor kommer artisjokker fra?

Historikere mener at artisjokken har sin opprinnelse i middelhavslandene, mulig Sicilia eller Tunisia, hvor de først ble utviklet til en spiselig grønnsak. I 77 e.Kr. k alte den romerske naturforskeren Plinius kvelningen for en av jordens monstrositeter, men mange fortsatte å spise dem.