Hvorfor får Deccan-platået mindre nedbør?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor får Deccan-platået mindre nedbør?
Hvorfor får Deccan-platået mindre nedbør?
Anonim

Deccan-nivået holder mindre nedbør ettersom de våte stormene fortsetter mot vestkysten av India, de bestiger de vestlige Ghats-fjellene og vinden avkjøles. Også skråningene forhindrer delen av regnskyll som skaper atmosfære og strukturerer en "skygge" av tørrhet bak dem.

Hvorfor får Deccan-platået mindre nedbør?

Deccan-platået har mindre nedbør ettersom de våte monsunene fortsetter mot vestkysten av India, de stiger oppover de vestlige Ghats-fjellene og brisen avkjøles. Dessuten hindrer åsene passasjen av regnproduserende klima og danner en "skygge" av tørrhet bak dem. Derfor får innsiden mindre nedbør.

Hvorfor får Deccan-platået og øst for sahyadris lite nedbør?

Det indre av Deccan-platået og øst for sahyadri er en del av de vestlige Ghats i India, og de får lite nedbør fordi de ligger i regnskyggeregionen. Et regnskyggeområde er et område som er dekket av fjellene og blokkerer dermed skyene med regn og stopper nedbør.

Hvorfor får noen regioner lite nedbør?

Ørkenområder (de fleste ligger mellom 15° og 35° nord og sør for ekvator) har begrenset nedbør når de synker, tørr luft fra høytrykkssystemer. … Polare områder er tørre fordi kald luft ikke kan holde på så mye fuktighet som varm luft, så det kan ikke forekomme nedbørså ofte.

Hvilket område får den minste mengden regn?

Den laveste registrerte nedbøren i verden skjedde ved Arica, en havneby nord i Chile. Et årlig gjennomsnitt, tatt over en 43-årsperiode, var bare 0,5 mm (0,02 tommer).

Anbefalt:

Interessante artikler
I rødbeter lysne mørke flekker?
Les mer

I rødbeter lysne mørke flekker?

Å drikke betejuice kan få arr, rynker og mørke flekker til å visne bort innenfra. Rødbetejuice er en rik kilde til vitamin C som bidrar til å redusere fet hud og kan bidra til å forhindre kviser og kviser. I tillegg kan betejuice være veldig nyttig for å fjerne døde hudceller og gi huden din en sunn glød.

Får newfoundland mye snø?
Les mer

Får newfoundland mye snø?

Nedbøren er i gjennomsnitt omtrent 1 120 mm årlig i Newfoundland. Omtrent tre fjerdedeler av den totale nedbøren faller som regn og en fjerdedel som snø. … Snøfall dominerer vinternedbør. Den er tung, med normale mengder over 300 cm de fleste steder i provinsen.

Kan du legge campanula i hengende kurver?
Les mer

Kan du legge campanula i hengende kurver?

Campanula-blomster ser best ut seller over en høy krukke eller en hengende kurv. Campanula isophylla er en etterfølgende form for klokkeblomstplanter. Kan du plante campanula i en hengende kurv? Følg guiden vår for å plante opp en hengende kurv med brennende tema, med begonia og campanula.