Hvem var abu al hakam?

Innholdsfortegnelse:

Hvem var abu al hakam?
Hvem var abu al hakam?
Anonim

Al-Ḥakam ibn Abī al-ʿĀs ibn Umayya (arabisk: الحكم بن أبي العاص‎; død 655/56), var faren til grunnleggeren av Marwanid-linjen til Umayyad-dynastiet, Marwan I (r. 684–685), og en farbror til kalifen Uthman (r. 644–656).

Hvem var Al-Hakam?

Marwān I ibn al-Hakam, (født 623-død 685), den første av Marwanid-kalifene i Umayyad-dynastiet (regjerte 684–685). En guvernør i Medina og Hejaz under kalifen Muʿāwiya I, hvor han viste uvanlig handlekraft, Marwān I var en gammel mann med dårlig helse da han selv besteg tronen i 684.

Hva sa Abu Lahab til profeten?

Abu Lahab avviste påstandene til Muhammed og sa: "Muhammed lover meg ting som jeg ikke ser. Han påstår at de vil skje etter min død; hva har han lagt i hendene mine etter det?" Så blåste han i hendene og sa: "Måtte du omkomme. Jeg kan ikke se noe i deg av det Muhammed sier."

Godtok Abu Sufyan islam?

Konvertering til islam. På tampen av erobringen av Mekka i 630 bestemte Abu Sufyan seg for å bli muslim. Jumanah svarte: «Endelig ser du at beduiner og utlendinger har fulgt Muhammed, mens du har vært hans bekreftede fiende!

Hvem er gravlagt i Uhud?

Det er en innhegning ved foten av Uhud-fjellet nær Medina, der Martyrs of Battle of Uhud kjempet mellom muslimene og mekkanerne er gravlagt..

Anbefalt: